Sport

2016.11.09. 21:15

Csak egy kis szerencse kell - Sokszor kapott ki minimális különbséggel a Volán, ennek változnia kell

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 szerdai sajtótájékoztatóján a csapat eddigi EBEL szereplését értékelte a klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosok, majd a szezon hátralévő részére szóló elvárásokról is beszéltek.

Szupkai Gábor

A Fehérvár AV19 idei EBEL szereplése eddig nem úgy alakult, ahogy azt a játékosok, vezetők és a szurkolók a szezon elején várták. Persze az alapszakasz első harmadán vagyunk még csak túl, kár lenne már most temetni a fehérvári Volánt.

- Mi is érezzük, hogy kevesebb pontja van a csapatnak, mint amennyit elvártunk. A realitás legalább két győzelemmel több lett volna az elmúlt szakaszban, akkor jobb helyzetben lennénk. Szerencsére a bajnokság kétharmada még hátravan, lesz alkalom kijavítani a botlásokat. A legfontosabb, hogy megtartsuk a nagyszerű szurkolóinkat, akik a Klagenfurt elleni mérkőzésen bebizonyították, hogy továbbra is számíthatunk rájuk.

Benoit Laporte bízik a csapatában, és abban is, hogy hamarosan fordul a Volán szerencséje
Fotó: Molnár Artúr

Azt látjuk, szakértő közönségünk van, akik ismerik a jégkorongot és az erőviszonyokat. Az elvárás a részükről az, hogy a csapat minden tagja a lehető legjobbját nyújtsa. A Klagenfurt elleni győzelem alkalmával ezért tettek is a srácok, az a feladat, hogy megfeleljenek a magas elvárásoknak, továbbra is magas szinten kell dolgozni, nem lehet kifogásokat keresgélni - mondta Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója Benoit Laporte közvetlenül a szezon rajtja előtt vette csak át a csapatot Tyler Dietrich távozása után, így nem túl sok ideje maradt az ismerkedésre az első tétmeccsek előtt. Mostanra viszont már ő is tisztán látja, hogy ebben a gárdában sokkal több van, mint amit a jelenlegi tabellán elfoglalt pozíció mutat.

- Természetesen senki sem elégedett a jelenlegi helyzettel. A játékosok és a szakmai stáb is tisztában van vele, hogy ennél sokkal több van ebben a csapatban. Talán egy kicsivel több szerencsével, és az ezzel járó több lőtt góllal most gyökeresen más lenne a helyzet. Sok egygólos meccsen veszítettünk. Nagyon bízom a csapatban, és abban, hogy megfordul majd a szerencse, és a szoros meccseken mi fogunk diadalmaskodni.

Az elvárások nem változtak, továbbra is a legjobb hatba, és ezáltal a rájátszásba szeretnénk kerülni, jelenleg hét pontra vagyunk ettől a helytől. Ha sikerül néhány meccset megnyernünk sorozatban, máris a középmezőnyben találnánk magunkat - mondta a vezetőedző.

Természetesen maguk a játékosok azok, akik ezért rengeteget tehetnek.

- Én is úgy gondolom, hogy ez a csapat többre hivatott, és kemény munkával elérhetjük céljainkat. A legtöbb esetben nem éreztük, hogy sokkal fölényben játszott volna az ellenfél, ezért pozitívan látom a jövőt. Úgy érzem, jót tett nekünk, válogatott játékosoknak a környezetváltozás a nemzeti csapatnál, eközben a légiósaink tudtak pihenni, mostanra pedig gőzerővel beálltak a sorba. Reméljük, hogy a következő szériában már másról fogunk itt beszélni, talán éppen arról, hogy immár a mi javunkra dőltek el a mérkőzések egy góllal - mondta Sofron István, a Volán válogatott támadója.

A Fehérvár AV19 legközelebb idegenben lép pályára. Pénteken 19.15 órakor a Dornbirn lesz az ellenfél.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!