Sport

2015.11.03. 16:12

Ciprus után Skócia - A Celtic Glasgow látogat a Pancho Arénába

Felcsút - Az Apoel legyőzése után fel kell kötnie a nadrágját a felcsútiaknak, mert a skótok ezúttal nem szoknyában lesznek.

Szupkai Gábor

A Puskás Akadémia U19-es együttese szerdán este 18 órakor a skót Celtic utánpótlás csapatát fogadja az UEFA Youth League bajnoki ágán a legjobb tizenhat között, a felcsúti Pancho Arénában. Jóval nehezebb dolga lesz ebben a körben a Puskás Akadémia fiataljainak, hiszen a Celtic minden tekintetben erősebb, és nagyobb múltú, mint az előző fordulóban búcsúztatott ciprusi Apoel. Akkor az idegenben elért döntetlen után hazai pályán fölényesen 6-1-re győzött a Puskás Akadémia, így összesítésben 9-4-re múlta felül ellenfelét.

Óvári Zsolt (jobbra) már három gólt szerzett a Youth Leagueben. Fotó: A puskasakademia.hu felvétele

A skótok sem sokkal maradtak el ettől, ők már az első meccsükön idegenben győztek fölényesen a HJK Helsinki ellen 5-0-ra, ezzel gyorsan eldöntve a továbbjutást, így a visszavágón elért döntetlen éppen emiatt nem is mérvadó. Két mérkőzést követően a Celtic legeredményesebb játékosa a finnek ellen négy gólt jegyző Aidan Nesbitt, aki az első találkozón mesterhármast lőtt. Érdemes tudni a fiatal támadóról, hogy a nagy rivális Rangers ellen a májusi kupadöntőben is három gólt szerzett, így elmondhatjuk, hogy skót létére nem spórol a gólokkal. A felcsútiaknál Óvári Zsolt három találattal a leggólerősebb támadó, reméljük ő is minél több alkalommal okoz majd galibát a zöld-fehérek kapuja előtt. A párharc tétje a legjobb nyolc közé jutás, a szerda esti találkozó visszavágóját november 25-én 20 órától, a skóciai Livingstonban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!