Sport

2009.01.24. 03:29

Cél az újabb siker - Kosárlada: A Paksot fogadja az Albacomp

<b>Székesfehérvár</b> - Az Albacomp kosárlabdázói vasárnap, 18 órakor a Paksi Atomerőmű legénységét fogadják a decemberről elhalasztott mérkőzésen. Nagy csata várható!

Fejér Megyei Hírlap

A bajnokságban nem lehet egészen pontos képet kapni az erősorrendről, hiszen különböző lejátszott mérkőzés- számmal rendelkeznek jelenleg a csapatok. 

Az viszont biztos, hogy az Albacomp áll az élen 10 győzelemmel, 2 vereséggel, mögöttük a Pécs és a Falco egyaránt 4-4-szer kapott ki eddig, míg a mai ellenfél, a Paks 5 vereséggel a negyedik. 

Ebből az öt zakóból négyet a legutóbbi fordulókban szedtek össze az atomfiúk. Ami nehezen érthető a kívülálló számára is. 

Hiszen jó összetételű csapatuk van, a rutinos magyarok (Mészáros, Gulyás, Csaplár-Nagy E.), a triplaszóró Kiss Zsolt mellett a külföldiek társasága erősíti őket: Williams, Nichols, Gosa, Johnson. 

Nem rossz, nehezen is érthető a kiábrándító sorozatuk, aminek a vége az edzőcsere lett. 

Az új szakvezetőnek, Braniszlav Dzunicsnak nem sok ideje volt a játék átalakítására, az Alba ellen bizonyára a korábbi megoldásaikra építenek, amit Dzunics hozzá tud tenni a vasárnapi meccshez az a mentális plusz, amitől újra a régi fényében ragyoghat a Paks. 

A csapatban legutóbb, a Debrecen elleni szerdai győztes meccsen Gulyás 25, Gosa 19, Williams 14 ponttal járult hozzá együttese sikeréhez, míg a bajnokság eddigi sorozatában Gulyás volt a leghasznosabb 20,1 ponttal, 5,3 lepattanóval, de említésre méltó Gosa 17,8 pontja, 7,2 pattanója.

A fehérváriak mellett a hazai pálya, illetve az szól, hogy jól együtt van a csapat, míg a paksiakat az teszi veszélyessé, hogy nagyon be akarják bizonyítani, hogy a négy vereség kisiklás volt csupán.

- Erős csapatuk van, hosszú kispaddal. Nem téveszthet meg bennünket a jelenlegi pozíciójuk, plusz erővel és lendülettel jönnek ellenünk, mert idegenben javíthatják ki a rossz mérlegüket. 

Saját céljainkat tartjuk szem előtrt, itthon nyernünk kell. Egész héten erre a csatára készültünk, a Paks hibáit próbáltuk meg feltárni, és játékunkat úgy megszervezni, hogy sikeresen vegyük az újabb akadályt. 

Soós kivételével mindenki játékra kész - mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Albacomp szakvezetője. Az Albacomp mérjen a Paksra atomcsapást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!