Sport

2013.07.29. 10:53

Carlos Frade lett az Alba Fehérvár vezetőedzője

Székesfehérvár - Sajtótájékoztatót tartott hétfőn az NB I-es férfi kosárlabda bajnokcsapat, az Alba Fehérvár vezetősége, ahol Dávid Kornél, Halm Rolland és Matus Gábor ismertette a legfontosabb tudnivalókat.

Matók János

Dávid Kornél, a legendás kosárlabdázó, az Alba Regia SC elnöke fellebbentette a fátylat a "titokról": a távozó Dzunics Braniszlav után a spanyol Carlos Frade lett az Alba Fehérvár vezetőedzője. Mint elhangzott, Dzunics távozását követően a fehérvári klub azonnal elkezdte keresni a megfelelő szakembert, és hosszas tárgyalás után sikerült megegyezni Carlos Fradéval, aki amúgy a Gran Canaria pályaedzőjeként már dolgozott együtt az akkor még aktív játékos Dávid Kornéllal.

Matus Gábor, Dávid Kornél és Halm Rolland a tájékoztatón (Fotók: Koppán Viktor)

Az Alba felkészülése augusztus végén kezdődik Frade irányításával, addigra a játékoskeret is kialakul. A tájékoztatón az Európa-kupával kapcsolatban elhangzott, hogy a csoportok sorsolását október 5-én tartják. A lehetséges riválisok között olyan sztárcsapatok is vannak, mint például az olasz Varese, a litván Lietuvos Rytas, a francia Elan Chalon, a Cibona Zágráb, a spanyol Zaragoza, a Valencia és a Bilbao, a görög PAOK Szaloniki, az olasz Róma és a Sassari, vagy az orosz Szentpétervár. A sorozat október 16-án kezdődik, a csoportmérkőzések december 18-án fejeződnek be, s az első 3 csapat jut majd tovább.

Dávid Kornél

Amíg a Gáz utcai sportcsarnok átépítése be nem fejeződik, az Alba a bajnoki meccseit a Videoton Oktatási Központban rendezi. Az Európa-kupát már a Gáz utcában játszaná a csapat - esetleg a Veszprém Aréna jönne szóba -, de mindent elkövetnek, hogy ha kell, az első pár EK-meccsen idegenben lépjenek majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!