Sport

2017.03.20. 15:30

Burgess megsérült a körmendi meccsen

Az Alba Fehérvár kosarasainak bedobója, Bradford Burgess a körmendi meccsen súlyos sérülést szenvedett.

Horog László

A derbin remeklő, hirtelen három triplát szóró tengerentúli légiós, Bradford Burgess a záró negyedben fájdalmas arccal rogyott a földre, majd Winston Shepard és Lóránt Péter vállára támaszkodva, bicegve hagyta el a körmendi csarnok parkettjét. Fejét csóválva jelezte a szakmai stábnak, nem tudja folytatni a játékot. Lóránt Péter állt a helyére, a fehérváriak komoly bravúrt végrehajtva, 81-76-ra győztek Vasban, ezzel megnyerték az alapszakaszt.

Már a mérkőzés után arra gyanakodtak, hogy az Achilles-ín elszakadt, amit később a tüzetes orvosi vizsgálatok igazoltak, a bedobó idénye befejeződött, fél éves kihagyás vár rá. A kosarast rövidesen megműtik, még nem született döntés, erre Fehérváron, vagy hazájában, az Egyesült Államokban kerül sor.

- Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki. A játékos határoz arról, a műtétre hol kerül sor - közölte az Alba sport-igazgatója, Simon Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!