A címvédő Karmacsi már a negyeddöntőben elbukott

2019.01.07. 18:43

Budaörsre került a kupa

A budaörsi Mad Dogs az erdélyi KSE Kézdivásárhely ellen vívta a XVII. Carissa kispályás labdarúgókupa fináléját, a trófeát végül előbbi csapat emelte a magasba.

Káldor András

A Pest megyeiek hódították el a díszes serlegeket

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A vasárnapi zárónapon már csak a legjobbak kaptak szerepet, a talpon maradt 16 csapat az egyenes kieséses szakaszban ment ölre a tizenhetedik alkalommal kiírt dunaújvárosi kispályás focitornán.

A négy negyeddöntő mindegyike szoros csatát hozott, ahol három gárda is csak büntetőkkel jutott tovább: a Shell Dunaújváros az R-Bust, a Mad Dogs a Videoton Futballfesztiválon győztes Lázár Lovasparkot, a Steelworkers a címvédő Karmacsi Autót ütötte ki. Egyedül a KSE Kézdivásárhely tudott nyerni a rendes játékidőben, az erdélyiek minimális különbséggel búcsúztatták a GBB Zrt. brigádját.

Az elődöntőkben a Shellt 2-0-ra legyőzte a Mad Dogs, míg a Kézdivásárhely büntetőkkel verte a Steelworkerst.

A finálét két gálamérkőzés előzte meg: elsőként a Dunaújváros PASE és a Dunaföldvári Holler UNFC U–9-es futballista palántái léptek pályára, majd következtek az igazi legendák, hiszen a Dunaferr bajnokcsapata a Budapest Honvéd legjobbjait fogadta. Több, világbajnokságot megjárt, sokszoros magyar aranyérmes labdarúgó lépett parkettre a kispestieknél, köztük az 56-szoros válogatott Kovács Kámán, Disztl Péter, aki 37-szer szerepelt a nemzeti együttesben, vagy a piros-fehérekkel négyszeres bajnok, a címeres mezt 82 alkalommal viselő Garaba Imre. A túloldalon játszott a kilencszeres válogatott, a Dunaújvárosi Kohászban és a Honvédban egyaránt több évet eltöltő Kuti László, valamint Miskovicz Bálint és Lehota István. A jó hangulatú gála 7-7-es eredményt hozott, és ezután következett a döntő a KSE Kézdivásárhely és a MAD Dogs között. Az aranycsatában végül 3-1-re a MAD Dogs győzött, akik a három napi teljesítményüket megkoronázva megérdemelten hódította el a serleget. A kupagyőztes 2006 óta van jelen a hazai kispályás labdarúgásban, tagjai minden alkalmat megragadnak, hogy rangos teremtornákon induljanak, így a Carissa Kupán sem első alkalommal vettek részt.

A Pest megyeiek hódították el a díszes serlegeket
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A különdíjakat a következő futballistáknak ítélték oda a szervezők: a legjobb játékos Paul Bentum (KSE Kézdivásárhely), a legjobb kapus Gábriel Bunduk (KSE Kézdivásárhely), a gólkirály, és egyben a döntő játékosa Büki Baltazár (Mad Dogs) lett. A legjobb dunaújvárosi játékosnak Nagy Márkot (Shell Dunaújváros) választották.

A vigaszágat a Working nyerte a Széchenyi Pékség és a Csantavér előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában