Sport

2015.11.04. 14:14

Bronzot hoztak Törökországból a darts hercegnői

Antalya-Kemer – Újra a magyarok nyilaitól rettegnek, és most már nem csak Európában. Mindez pedig Neumajer Kitti és Czipó Vivien érdeme.

Szupkai Gábor

A két lány nyáron a darts ifjúsági Európa-bajnokságon párosban nyert aranyérmével magasra tette a lécet. Az október végi világbajnokságra ráadásul nehezebb volt a felkészülés, hiszen a nyári kontinensviadal idején az iskolai szünet miatt bőven volt lehetőség az edzésekre, de szeptember óta a szabadidő drága kincs, ráadásul Neumajer Kitti most kezdte el a középiskolát, kollégista lett, nem volt egyszerű az időpontokat összeegyeztetni.

Czipó Vivien és Neumajer Kitti párosban ismét nagyot alkotott. Fotó: Magyar Darts Szövetség

A világbajnokság az egyéni küzdelmekkel indult. Czipó Vivien játszi könnyedséggel, legvesztés nélkül jutott tovább a csoportból. Neumajer Kittinek nem ment ennyire jól a játék, de küzdőszellemből jelesre vizsgázva végül ő is továbblépett. Ekkor kezdődött a balszerencse áradása, a két magyar lányt összesorsolták a legjobb tizenhat között. Ezt mindketten nehezen viselték, végül a jobb formában lévő Czipó Vivien nyerte kettejük csatáját, de edzőjüknek komoly pedagógiai képességekre volt szüksége, hogy Czipó összeszedje magát a folytatásra. A legjobb nyolc között egy iráni versenyző következett, akinek a stábja sportszerűtlenül viselkedésével megzavarta a magyar versenyzőt, így  végül kikapott, és az ötödik helyen végzett,

Ezután következhetett a lányok kedvence, a párosviadal, ahol végre egy csapatban dobálhatták a nyilakat. A csoportban egy vereség becsúszott, de továbbjutottak, a nyolc között pedig 4-2-re verték Dél-Afrikát. Az elődöntőben sajnos nem bírtak a németekkel, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

- Nagyon el voltak keseredve, mert a világbajnoki címért jöttünk. De a díjátadón már a bronzéremnek is tudtak örülni. - mondta Ziegenhám Medárd, a lányok edzője.

Jövőre Magyarország rendezi a korosztályos Eb-t, így hazai pályán dobálhatják rettegett nyilaikat a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!