női vízilabda

2019.07.24. 21:40

Bronzért küzdhetnek

Sima vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott Spanyolországtól a dél-­koreai vizes világbajnokság elődöntőjében.

Dévai Nándor Csaba

Gurisatti Gréta 2 gólt lőttF.:DFVE

Spanyolország–Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)

Magyarország: Gangl – Tóth-Csabai, Szilágyi D., Illés, Gyöngyössy 1, Vályi V., Keszthelyi 1. Csere: Magyari (k), Rybanska, Gurisatti 2, Lei­meter 4, Horváth B. 1, Parkes 1. Szöv. kap.: Bíró Attila.

A legjobb négy között sem sikerült megszakítani a spanyol hölgyek elleni rossz sorozatot, amely immáron nyolc mérkőzés óta tart ellenük. Az első félidőben potyogtak a gólok – többek között Keszthelyi Rita is megszerezte karrierje 100. világbajnoki találatát. A második nyolc percet Gurisatti Gréta teljesítményének köszönhetően egálra hozták le a lányok, ráadásul a dunaújvárosi pólós második találata a félidő vége előtt mínusz kettőre hozta fel a mieinket, 10-8.

A felzárkózásnál többet már nem sikerült elérni, a kapusok és védelmek csatája ezúttal az ellenfél irányába billentette a mérleg nyelvét. A magyar lányok így lemaradtak az olimpiai kvótáról, a bronzéremért pénteken 10 órakor Ausztrália ellen ugranak medencébe, a spanyolokra az amerikaiak várnak a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában