Sport

2017.06.05. 21:00

Bronzérmes a Puskás Akadémia

FELCSÚT A jubileumi 10. Puskás-Suzuki Kupán hétfőn már a helyosztókat rendezték a Pancho Arénában.

Szupkai Gábor

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd 1-1 (0-1) büntetőkkel: 7-6
Vezette: Solymosi (Király K., Király Zs.)

PFLA: Ásványi - Fekete, Bokros, Tóth A., Major - Góra, Daróczi, Tóth B., Zsöllei (Vörös 55., Vörös helyett Ganbold 80.) - Tamás, Csibi (Papp 45.)

Budapest Honvéd: Karcagi - Barta, Temesvári, Cipf (Hajnal 66.), Szendrei - Kecskeméti, Király, Szeles, Darabont - Pisont, Simó
Tavaly a döntőben csapott össze egymással a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia, idén csak a bronzérem volt a tét a két klub találkozóján. Ahol az első félidő nem a szemkápráztató megoldásokról marad emlékezetes, hanem leginkább a küzdelmes játékról. Persze akadtak helyzetek, és ezeket inkább a rendező csapat alakította ki.

A 6. percben Tóth Attila huszonnyolc méteres távoli lövése szállt fölé, aztán a 23. percben Góra lépett ki a jobb oldalon, azonban mellé durrantott. Tíz percre rá Daróczi kísérletezett középről, tizennyolc méterről, de a labda ezúttal is elkerülte Karcagi kapuját. A 39. percben mégis a Honvéd szerzett vezetést, egy bal oldali szögletet követően Szendrei csúsztatása Csibi válláról a saját kapujába pattant, 0-1.

A fordulás után sem változott a játék képe, ismét a hazaiak támadásaival indult a második félidő. A 41. percben Tamás lépett ki szépen a leshatáron, Karcagi viszont együtt élt a játékkal, és felszedte előle a labdát. A következő lehetőséget a Honvéd puskázta el, Simó iramodott meg a jobb oldalon, beadására pontosan érkezett Kecskeméti, de a fejes nem okozott gondot Ásványinak. Az 57. percben pedig érkezett a várva várt egyenlítés is.

Tamás Nándor (fehérben) többször is túljárt a bronzmeccsen a Honvéd védőinek eszén Fotó: plfa.hu

Egy bedobást végzett el villámgyorsan a Puskás, a labda Tamás elé került, aki egyből kapura tüzelt, a Szendrein megpattanó lövéssel szemben pedig tehetetlen volt Karcagi, 1-1. A folytatásban egyetlen említésre méltó helyzet adódott, azt pedig a vendégek hagyták ki. Király indult meg a hazai kapu felé, de az emelése végül jócskán fölé szállt. Mivel több gól a rendes játékidőben nem esett, következtek a büntetők. A két együttes a tornán eddig mindkét tizenegyespárbaját elvesztette, ezúttal viszont a hatodik párig minden játékos értékesítette büntetőjét.

A hetedik körben azonban a Honvéd játékosa, Darabont fölé lőtt, míg Fekete Olivér nem hibázott, így 7-6-ra diadalmaskodott a Puskás Akadémia és megszerezte a bronzérmet. A torna 5. helyén a Sporting végzett, 2-0-ra verte a Bayernt, az aranyérmet pedig a Real Madrid nyerte, a fináléban 4-0-ra felülmúlva a görög Panathinaikoszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!