Kovács Gergely

2019.12.04. 19:07

Bronzérem az idősebbek között

Az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözője, a még kadétkorú Kovács Gergely a juniorok között szerzett bronzérmet a korosztályos országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Kovács Gergely a juniorok között is remekelt Fotó: ARVA

Kovács Gergely igazán sikeres idényt tudhat maga mögött, korosztályában, a kadétok között a legjobbak között végez minden versenyen, melyen elindul. A fehérvári párbajtőröző most azonban az idősebbek között mérette meg magát, s a juniorok között is figyelemre méltó vívással rukkolt elő.

Kovács Gergely a juniorok között is remekelt Fotó: ARVA

A Gerevich Aladár Sportcsarnokban 155 ifjú ragadott pengét. Kovács Gergely a csoportküzdelmek után a táblán is magabiztosan haladt, mígnem az elődöntőben a későbbi győztes Nagy Marcelltől (Vasas) egyetlen tussal kapott ki. Az Alba Regia Vívó Akadémia tehetsége így bronzérmes lett az országos bajnokságon, s ezzel az eredménnyel jogot szerzett arra, hogy induljon a junior-világkupákon. A fehérvári egyesület a 24 indulót felsorakoztató csapatversenyben az 5. helyen zárt; a fiúk csak a későbbi győztes Honvédtól kaptak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában