Sport

2013.08.16. 18:54

Sapa Fehérvár AV19: győzelem Brassóban

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata Brassóban tornázik ezen a hétvégén. A csapat péntek délután lejátszotta első mérkőzését, és győzelemmel kezdte a tornát.

Silye Sándor

A fehérvári jégkorongozók csütörtökön keltek útra vonattal az erdélyi városba. A házigazda Brassó a hírek szerint megerősödve várta a három vendég együttest, a szlovák HC Nové Zámkyt, a norvég Rosenborgot és a Sapa legénységét. Mindenkinek fontos ez a torna, hiszen jó csapatok készülhetnek a bajnokságokra, és nézhetik meg min kell javítani.

A Sapa Fehérvár egy héten belül másodszor találkozott az Érsekújvárral, és most nehezebben, de győzött. Adam Naglich két góljával szerzett vezetést a FAV19, mégpedig emberhátrányban! A szlovákok részéről Ruzicka szépített. A középső harmadban Kovács Csaba az első meccshez hasonlóan most is bevette a HC kapuját, majd Martin Baron éltette a szlovák reményt. A záró szakaszban három magyar gólt láthattunk, abból kettőt a Sapa, egyet a HC Nové Zámky javára könyvelhettünk el. A fehérvári Benk András és Hetényi Péter találatainak a kékek örülhettek, míg a volt fehérvári Nagy Gergő gólja után a szlovák kezek emelkedtek a magasba, 5-3, ez a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!