Visszavágó lehet belőle

2017.12.18. 19:37

Megismétlődhet az év egyik legjobban várt hazai bokszmeccse

A Lakeside Hotelben megrendezésre kerülő címmérkőzés győztese hajlandó lenne újra megmérkőzni.

Nagy Péter

törteli 2

Az idei esztendő egyik legszínvonalasabb ökölvívó-mérkőzését vívta a fehérvári Törteli Balázs és a budapesti Szabó Zoltán pénteken.

A kisváltósúly magyar bajnoki címét eldönteni hivatott tízmenetes találkozó után a pontozók Szabót látták jobbnak.

- Jól éreztem magam a ringben, a felkészülésem remekül sikerült – mondta Szabó az összecsapást követően. – Köszönöm Törteli Balázsnak, aki biztosította ennek a mérkőzésnek a lehetőségét. Balázs remek bunyós, próbáltam ellene tartalékolni, bíztam benne, hogy nem fog nagy iramot diktálni. Ha ő nyitott egy visszavágóra, én örömmel vállalom – értékelt az újdonsült bajnok.

A súlycsoportot váltó Törtelinek egy rendkívül kemény felkészülésen kellett keresztülmennie ahhoz, hogy ez a címmeccs létrejöhessen.

- Kilenc hét alatt nyolc kilogrammot adtam le, aminek meg is lett az eredménye az összecsapás előtt, mert nem éreztem jól magam – kezdte a székesfehérvári ökölvívó. – A vádlim folyamatosan görcsölt, de ezzel nem kifogást keresek a vereségre, ez egy szubjektív sport, a bírók szerint az ellenfelem nyert pénteken. A fejemben meg se fordult a menetek között, hogy veszíthetek, mert a sarokból azt az utasítást kaptam, hogy én vezetek. A Tar Péter elleni meccsemhez hasonlóan az ütések mennyiségét, nem a minőségét vették figyelembe. Az biztos, hogy ennél sokkal többre vagyok képes. Ha a lábam jobban bírja, akkor a Zoli védekezési hiányosságából adódó lehetőségeket kihasználtam volna. Hiányzott a frissességem, ennek ellenére nem éreztem, hogy rosszabb lennék nála – vélekedett Törteli Balázs a meccs után.

- A mérkőzés legnagyobb nyertese a magyar ökölvívás volt, Balázs zseniálisan bunyózott egy tehetséges ökölvívó ellen – mondta Nyikovics Gábor, Törteli edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában