Sport

2009.08.24. 02:29

Botrány a végén!

Szombathely - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának záróráján az utolsó helyezett Haladás a veretlenül éllovas Videotont fogadta. A találkozón a hazaiak 4-3-ra győztek.

Matók János

Hiába volt a nagy biztonsági készültség, a találkozó előtt 20 perccel mégis nagy volt a futás a létesítmény mellett: a határozott szombathelyi rendőrök kergették el a mindenáron verekedni akaró hazai szurkolókat. Szóval felfokozott állapotban kezdődött el az 5. forduló utolsó mérkőzése, ahol a Haladás indította útjára a labdát, s már az első perc végén vezetéshez jutott, miután Lattenstein beadását Schimmer fejelte be a kapuba, 1-0. Potyaízű gólt láthattunk, Sebők talán benne is volt. A középkezdés után Elek passzát Polonkai tiszta gólhelyzetben, 6 méterről lőtte mellé. Kár érte, mert igazán parázs válasz lett volna. Lüktetett a játék, hol az egyik, hol a másik csapat lendült támadásba. A 12. percben ki is egyenlített a Vidi: Rajos buktatta Sitkut, a 32 méteres szabadrúgást a balösszekötő helyéről Andics kegyetlenül bevarrta a bal felső sarokba, 1-1. Aztán Alves lábában volt a vezetés, de lövése elsuhant a kapu mellett. A 20. perc környékén kissé leült a játék, úgy tűnt, hogy a játékosok megszusszantak egy kissé. Közben Lattenstein futott egy lelassuló labdára, de Sebők idejében hárított a tizenhatos vonala előtt. Ettől kezdve Solymosié volt a főszerep: előbb Sitkunak adott sárga lapot, majd a 33. percben Kenesei szöglete után a büntetőpontra mutatott. Hogy miért, azt csak ő érti. A tizenegyest viszont Kenesei értékesítette, 2-1. A középkezdés után közvetlenül viszont Sitkuban forrhattak az indulatok, mert 22 méterről, félfordulatból a jobb felső sarokba bombázott, 2-2. Aztán a 43. percben Nagy futotta le Kuttort, majd a beadását Sitku 6 méterről a felső lécre fejelte. A hazai ellentámadás újabb gólt hozott: a védőkről kipattanó labdát Oross 14 méterről a kapu közepébe lőtte, 3-2. Ez maradt az első félidő eredménye, soha rosszabb meccset.

A szünet után Alves lövése Molnár kezén csattant, de a büntető elmaradt. Továbbra is nagy volt az iram, de többet támadott a Vidi, s az 58. percben Dvéri szöglete után Sitku fejelt a léc alá, 3-3. Aztán elkeseredett küzdelem zajlott a pályán a győztes találatért. Ezért is volt váratlan, hogy a 89. percben Nagy a jobb alsó sarokba lőtt, 4-3. Ezt követően Csertői és Bódog csépelte egymást, majd Bódogot, aztán Liptákot is kiállította az indiszponált Solymosi játékvezető. Lesz miről beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!