Sport

2017.04.22. 17:39

Bosszantó vereség a fővárosban - A jó szériában levő MTK az Alba FKC-t is legyőzte a Népfürdő utcában

Budapest – Az ősszel magabiztosan legyőzött MTK ellen ezúttal is győzelmi reményekkel lépett pályára a Fehérvár KC a hétvégi, bajnoki fordulóban. A kevesebbet hibázó budapestiek nagy csatában, 29-26-ra győztek.

Horog László

Villámrajtot vettek a hazaiak, első két támadásukat góllal fejezték be, majd a folytatásban is domináltak, hat perc elteltével már 5-1-re vezettek, Slakta és Gorilska vezérletével. Érett a fehérvári időkérés, ám Deli Rita úgy döntött, vár még vele. Lavko átlövés, Mendy betörés után volt eredményes (5-3), jött is az időkérés, a hazaiak trénere, Vladimir Golovin gondolta úgy, hogy beavatkozik. Háfra éles szögből bombázott a kapufára, ám a következő két akciót már góllal fejezte be, ismét elléptek a vendéglátók, 7-3. Ishitate lőtt mellé, Frankovic nem hibázott, erre Klikovac felelt beállóból. Még közelebb jöhettek volna a látogatók, ám Pelczéder nagy rohanás után a kapufát, kisvártatva Mendy pedig Abramovics kapust találta el ziccerben.

Percekig nem esett gól, aztán Gorilska lőhetett hétméterest, a büntetőre érkező Sipeki nem kapta el az irányt, ám a lövés a kapufán csattat, maradt a 8-4, Deli Rita pedig időt kért és átgondoltabb játékra intett.  Bandelier harcolt ki hetest, nem ő végezte el, hanem Lavko, erőtlenül Abramovicsba lőtt. Háfra kapott kétperces büntetést, majd Bandelier életerős lövését Gorilska egy méterről, arccal blokkolta, aztán fájdalmas arccal rogyott a parkettre. Percekre kivált a játékból, a kispadon kapott jeges borogatást. Kazai a szélről volt eredményes, Frankovic a szélről, Nikolayenko pedig középről, elhajlásból, 10-5. Kazai a szélről a kapufát találta el, Damos beállóból növelte tovább a hazai előnyt, a házigazdák minden akciót sikerrel fejeztek be, a vendégek egyet sem, Deli ismét időt kért. Mivel a csarnokban nem volt hangzavar, tisztán hallatszottak a tréner szavai.

A fehérváriak átlövője, a szerb-francia Biljana Bandelier harcol a fővárosi védőkkel Fotó: Horváth Gyula

„Gondolkodjunk már!” - kérte emelt hangon. Csapata védekezést váltott, hatos falra rendeződött vissza. Bandelier átlövése célt ért, Májer pedig az ellenakciónál, a szélen elkövetett szabálytalanság miatt, kétperces büntetés kapott. Nikolayenko átlövése a hálóban kötött ki, Bandelier látványos bombája is, 12-7. Aztán a saját kapujánál blokkolt a francia-szerb átlövő, ám a támadásnál a fehérváriak elhagyták a labdát, amit a hazaiak megtoroltak. Kovács Gréta kapott kétperces büntetését lökésért, Tóth lövését pedig védte az FKC kapuját elfoglaló Sipeki. Klikovac elszórt egy labdát, aztán beállóból javított, a félidő zárása előtt Tilinger hétméteresével még közelebb érkezett az Alba, 13-10. Ismét a hazaiak pillanatai következtek, majd Mendy lőtt gólt, aztán két percre leült pihenni, mert a túloldalon szabálytalan eszközökkel állította meg a hazaiak akcióját. Tóth Eszter talált be látványosan beállóból, aztán leült két percre a büntetőpadra, túl kemény védekezése következtében. Bandelier két gólja zárta az első játékrészt, harmincpercnyi játék után 16-13 virított az eredményjelzőn.

Gorilska és Tóth goljai nyitották a második félidőt, Kazai a felső lécre lőtt, Szádvári két percet kapott, Tilinger hétméteresből hozta közelebb a fehérváriakat, 18-15. Nikolayenko sem rontott el a hetest, mi több, Slakta betörés utáni góljával tovább növelték előnyüket a hazaiak, 20-15. Gorilska találata nyomán már tetemes lett a különbség, ráadásul a folytatásban nem tudott közelebb férkőzni az Alba. Sőt, az MTK hétgólos előnyt épített a zárás előtt húsz perccel, ami nem sok jóval kecsegtetett a végjátékot illetően. Klikovac bravúros gólt lőtt, nehezen szedte össze a labdát, aztán látványos mozdulattal küldte a hálóba. Tilinger hetesét a kapuba érkező Hogyik védte, majd ezt tette Mendy ziccerénél is, majd – mint aki valóban jól végezte dolgát -, visszaadta a helyét Abramovicsnak. Mendy találatára Dakos reflektált, Bandelier lövése nyomán csökkent ötgólosra a differencia, 25-20. Lavko is eredményes volt, Golovin időt kért. Hosszú percek gólcsendjét a hazai szélső, Hosszu Boglárka törte meg, a vége előtt öt perccel 28-24 állt a táblán. Deli időt kért, Mendy betalált, Sipeki védett, azonban a zárkózást nehezítette, hogy Klikovac két, ordító ziccert hibázott. A hazaiak őrizték előnyüket, a kevesebbet hibázó MTK Budapest végül 29-26-ra nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!