Sport

2017.01.09. 14:21

Benoit Laporte marad a Fehérvár AV19 vezetőedzője

A kanadai szakember lesz a Fehérvár AV19 EBEL-csapatának vezetőedzője a 2017/2018-as szezonban is.

Ferencz Balázs

Benoit Laporte a 2016/2017-es szezon előtt vette át az együttes szakmai munkájának irányítását. A tapasztalt szakember augusztusban egy plusz egy éves megállapodást írt alá az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 együttesével, a felek pedig még a szezon befejezése előtt úgy döntöttek, élnek a megállapodás opciós jogával.

„A menedzsment már több alkalommal jelezte, hogy Benoit Laporte bizalmat élvez, hiszen a szakmai elképzelései megfelelnek annak az irányvonalnak, amit a klubvezetés elképzel mind a professzionális csapatoknál, mind pedig a fiatalok képzését illetően.

A vezetőség fontosnak tartotta, hogy bár most érkezik a szezon legfontosabb szakaszába mind EBEL-, mind pedig MOL Liga-csapatunk, már ebben az időszakban le kell fektetni a következő évad alapjait, ennek pedig első lépése nem lehet más, mint a szakmai vezető személyének biztosítása" – mondta a szerződéshosszabbítás kapcsán Gál Péter Pál, a klub menedzsmentjének tagja.

Benoit Laporte, a csapat vezetőedzője kiemelte, az EBEL-csapat mellett más feladatok is várnak rá a jövőben: „Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián dolgozó edzőkkel való együttműködés is a feladataim közé fog tartozni. Látom, hogy nagyon jó az utánpótlás, nagy potenciál rejlik a fiatal játékosainkban.

A vezetőség elkötelezett amellett, hogy a magyar játékosokra építsünk, de emellett versenyképes csapatot kell létrehoznunk. Ha elegendő időt biztosítanak erre, ütőképes gárda lehet a Fehérvár AV19. Szeretek itt lenni, és bár sokat dolgozom otthon is, látom, mennyire kedvesek az emberek, és az itteni életmód is közel áll hozzám."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!