Sport

2012.07.16. 16:29

Benczés, a ''dirigens''

Felcsút - Először lépett a nyilvánosság elé a volt diósgyőri tréner Benczés Miklós, a Puskás Akadémia NB II-es labdarúgó-csapatának a vezetőedzője, amíg az NB III-as csapat Komjáti Andrásé.

Matók János

Az NB II-es csapat hétfői gyakorlásába a Vidi több futballistája, így Elek Ákos, Szakály Dénes, Polonkai Attila és Jeff Silva is bekapcsolódott, de szintén megjelent Zsolnai Róbert (Kaposvár, Debrecen, Honvéd, Szolnok) és Tóth Balázs, aki tavasszal a Vasasban játszott.

Javában zajlik, gőzerővel beindult a munka a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, hiszen az NB I-es Videoton FC mellett, a Puskás Akadémai NB II-es és a Videoton NB III-as csapata is az akadémián készül a szezonra. Ez utóbbi két csapat új szakvezetők irányítása alatt: az NB II-es együttest a volt diósgyőri Benczés Miklós dirigálja, akinek pályaedzőként Elekes József, amíg kapusedzőként Disztl Péter segíti a munkáját.

Az NB III-as csapat élére Komjáti Andrást nevezték ki, neki mint kapusedző, Bíró Imre lesz a munkatársa.

- A három felnőtt csapat mellett az akadémiai növendégek is elkezdték már közös munkát - mondta Mészáros Lőrinc, az akadémia kuratóriumának az elnöke. - Az NB II-es csapat Puskás Akadémia, amíg az NB III-as a Videoton néven indul a bajnokságban. Ez utóbbiban főleg az U19-es kiemelt bajnokságot megnyert csapat játékosai juthatnak főszerephez. Egyébként mindkét csapat itt, Felcsúton rendezi majd a bajnoki mérkőzéseit.

Az NB II-es együttes vezetőedzője, Benczés Miklós először állt a nyilvánosság elé.

- Az NB I után nem érzi visszalépésnek a másodosztályban való munkát?

- Úgy gondolom, hogy egy edző számára minden felkérés hízelgő, mert az azt jelenti, hogy számítanak rá. Visszalépésnek pedig nem minősíteném, egyrészt azért, mert nagyon jó körülmények közé érkeztem, másrészt pedig azért, mert a szakmai fejlődésem itt adott, s nem hiszem, hogy a karrierem megtörne - felelte a kérdésre a szakember. - Olyan komoly szakmai stáb mintája van előttem, mint Paulo Sousáé, ami garantálja azt, hogy még felkészültebb legyek. Ugyanakkor a gyakorlati munka is megmarad, hiszen egy NB II-es csapatot vezényelhetek. Ráadásul a cél is adott: bentmaradni a másodosztályban, ami nem lesz egyszerű feladat, és játékosokat adni az első csapatnak. Összességében komoly feladat vár rám.

Az NB II-es és az NB III-as keret hétfőn még együtt gyakorolt, Benczés azt követően határozott a szűkítésről, arról, hogy kire számít majd a bajnokságban. Polonkai Attilára biztosan, ám az, hogy Elek Ákos, Szakály Dénes és Jeff Silva - akik szintén ott voltak a tréningen - számára mit hoz a jövő, azt még nem tudni. Elek Diósgyőrben, amíg Szakály Debrecenben szeretné folytatni a játékot, s remélik, hogy az ügyükben rövid időn belül döntenek a vezetők. Két egykori NB I-es futballista is csatlakozott Benczés kérésére az NB II-es csapathoz: Zsolnai Róbert (Kaposvár, Debrecen, Honvéd, Szolnok) és Tóth Balázs, aki legutóbb a Vasasban játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!