Sport

2008.07.18. 02:29

Bemutatkoztak

<strong>Székesfehérvár</strong> - Tegnap tartotta bemutató edzését a Fehérép-Alcoa FKC NB I-es női kézilabdacsapata. Ezután az új szakvezető és a most érkezettek sajtótájékoztatón vettek rész.

Silye Sándor

- Egyelőre itt készülök, a sérülésem után, a rehabilitációt követően - mondta az irányító. A kérdésre, hogy miért nem a válogatottal tartott elmondta: az állapota még nem olyan, hogy a többiekkel együtt dolgozhatna, pedig az olimpia lázában nagyon jól érezné magát a nemzetiszínű szerelésben a társak között.

Ami a folytatást illeti: még nem tudja, hol folytatja, de információnk szerint nem lenne ellenére, ha maradhatna Fejér székhelyén... Amúgy szeretett Szlovéniában, Ljubljanában lenni, jó fejek voltak a társak, de mint kijelentette: itthon is jó.

Megkezdődött az edzés, de hárman civilben a kispadot koptatták: az új szerzemény, a mindössze 20 éves kapus Szikora Melinda, valamint Laima Bernataviciute, és Vaszari Virág. Utóbbiak a főiskolai világbajnokságon vettek részt, és a felkészülés, valamint a verseny kemény munkája miatt egyhetes pihenőt kaptak. Laima a litvánokkal a 9. helyen végzett, míg a mi Virágunk ezüstérmes lett a magyar válogatottal.

- Fantasztikus tíz napot töltöttünk Jesolóban. A csoportmeccseket simán hoztuk, többnyire kétszámjegyű volt a különbség köztünk és ellenfeleink között. A románok ellen vívtuk az elődöntőt, nagyon kemény csata volt, az igazi döntő. A törökök ellen a fináléban kissé fáradtak, dekoncentráltak voltunk, náluk pályára lépett néhány rutinos felnőtt válogatott, ez indokolta, ha egy góllal is, de nyerni tudtak ellenünk - emlékezett vissza Vaszari a közelmúltra.

Közben a pályán pörögtek, forogtak a játékosok, változatos feladatokat vezényelt a Sótonyi mester, és segítője, Mihály Attila, míg a kapusokat Sugár Tímea tornáztatta. Szikora Melinda a személye miatt jött Fehérvárra, mert sokat fejlődhet az irányításával. Végül kétkapus játék zárta az edzést, az eredmény mellékes, a lényeg, a szurkolók kézilabdát láthattak. Meg láthat is, július 30-án Angola, augusztus 5-én a Hypo, 8-án a Zaporozsje, 12-én a Zvenigorod ellen játszanak a fehérváriak. Augusztus 15- 16-án a Terszol Kupa lesz a megyeszékhelyen, (jön a Kolozsvár, a Podravka, a Dunaferr NK), majd augusztus utolsó két hétvégéjén Siófokon és Koprivnicában játszik az együttes. Zárásként a junior vb-re készülő magyar és japán junior válogatott játszott, a magyar fiatalok 31-27-re nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!