Sport

2009.09.01. 02:29

Bemutatkozott az Alba Volán két legújabb hokisa

Székesfehérvár - Álmos hangulat fogadta a látogatót a jégcsarnokban, de az edzés kezdete után élettel telt meg a hokisok otthona, pörgős gyakorlatok közepette rohantak a percek.

Silye Sándor

Két új játékos korcsolyázott ki tegnap az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok jegére, mindketten a svéd bajnokságból jöttek a megyeszékhelyre: az egyik a dunaújvárosi születésű magyar válogatott Vas János, a másik a finn Teemu Elomo. Az elmúlt évek legerősebb összetételű együttese állt össze a volánosoknál.

- Valóban erősnek tűnik az összeállításunk, ha a játékunk is ennek megfelelően alakul, sok mindenre lesz lehetőségünk az EBEL-ben. De össze kell rakni a csapatot, a sok nagy névből jó együttest kell kialakítani. Ami a két új jégkorongozót illeti: Vas János ismerős a válogatottból, Elomót annyira nem ismerjük, próbajátékon van itt, de a mutatói alapján, a svéd bajnokságban elért eredményei alapján tudjuk, magas színvonalú jégkorongot játszott, rutinos ember, aki sokat tud hozzátenni majd a csapatjátékhoz - mondta Énekes Lajos, aki a tegnap délelőtti edzést vezette.

És akkor halljuk az új szerzeményeket. Vas Jánossal kezdtük.

- Örülök, hogy hazakerültem, hiszen erős ligában fogok játszani. Sajnos nem sokan tudják még mindig a magyar jégkorongról, hogy a legjobbak közé tartozunk. Az is jó, hogy együtt van Székesfehérváron gyakorlatilag a magyar válogatott, közösen gyakorlunk minden nap, és ez sokat segíthet majd a nemzeti csapatnak is.

- Megélte álmait külföldön vagy maradt még álmodnivalója?

- Az embernek mindig kell, hogy legyenek álmai, céljai. Most olyan szakaszt élek majd, amikor itthon kell fejlődni, helytállni, és majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Hogy mivel tudok segíteni a Volánnak? A cél, hogy a play-offba kerüljünk, és ezért mindent meg kell tennünk. Így nekem is, és gondolom, a játékommal, a győzni akarásommal segíthetek a legtöbbet.

- Figyel majd a Dunaújváros csapatára Fehérvárról?

- Bár nagyon fiatalon voltam az újvárosi csapat tagja, és felnőttként csak kétszer öltöttem magamra a piros szerelést, de persze ott születtem, így figyelem az eredményeiket, ha pedig ellenük mérkőzünk, az valóban nagy élmény lesz a számomra.

Teemu szimpatikus ember, aki közlékeny, és láthatóan azonnal otthon érezte magát a székesfehérvári öltözőben. Bizonyára így lesz majd ez a pályán is. Finn játékos, hazája hokinagyhatalom, hozzá képest Magyarország nem annyira az, vajon miért jött onnan ide?

- Örülök, hogy idejöhettem, hiszen sok embert ismerek, akik az EBEL-ben játszanak, tisztában vagyok e bajnokság erejével, jó lehetőséget látok arra, hogy megmutassam a kontinens eme felén is, hogy mire vagyok képes. Hogy miben vagyok jó? Senki ne higgye, hogy szerénytelen vagyok, de jól korcsolyázok, passzolok, és a tapasztalataimnak köszönhetően meg is látom a bizonyos szituációkban rejlő lehetőségeket. De persze senki ne lesse még a mozgásomat árgus szemekkel az első edzéseken, hiszen még nekem is szoknom kell a környezetet - jelentette ki.

- Mit tud a magyar jégkorongról?

- Azt, hogy a válogatottjuk legyőzte Finnországot, és rohamosan fejlődik az itteni jégkorong, sok jó játékossal.

- A finn jégkorong játékos, a többi nemzeté küzdő. Ön is a játékos hokit kedveli, vagy szereti, ha küzdenek?

- Az elmúlt éveket Svédországban töltöttem, ott más hokit kellett játszanom, mint otthon, de a küzdő játékot is megkedveltem, otthonról pedig a játékosságra való hajlamot hoztam magammal.

- Mivel lenne elégedett egy év múlva?

- Ha az edzők és a menedzsment elégedett lenne velem és a csapattal...

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta, Vas János a napokban várhatóan aláír, amíg a finn jégkorongozó tudásában, profi mentalitásában bíznak, és remélik, véglegesen a csapat tagja lesz. Az elmúlt évek legerősebb összetételű együttese áll össze a fehérváriaknál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!