Sport

2014.05.30. 12:51

Burcsa Győző szabad kezet kapott!

Burcsa Győző visszatér a Videotonhoz. A fehérvári futballegenda klubigazgatóként dolgozik a továbbiakban a piros-kékeknél, szakmai felettese lesz a jövendőbeli vezetőedzőnek. Pénteken, 15 órától sajtótájékoztatón mutatják be Burcsa Győzőt. Cikkünk folyamatosan frissül.

Bobory Balázs

Alig 15 perccel a meghirdetett kezdési időpont előtt Burcsa Győző a Videoton tiszteletbeli elnökével, Kovács Ferenccel együtt vonult a Sóstói Stadion médiatermébe. A hírek szerint a Vidi új vezetőedzőjét pénteken még nem jelentik be, erre a jövő hétig várni kell.

Burcsa Győző irányításával visszatérhet a sikerek útjára a Videoton

Hamarosan kezdődik! Az asztalnál egyelőre névtáblák, a sajtótájékoztatón Balogh Attila ügyvezető, Kovács Ferenc, a klub tiszteletbeli elnöke, és természetesen Burcsa Győző, az új klubigazgató lesz jelen.

Balogh Attila kezd! Az ügyvezető elmondja, hogy Burcsa Győzőnek a továbbiakban a Videoton szakmai irányvonalának meghatározása lesz a feladata. Balogh Attila reméli, hogy a Vidi Burcsával szép sikereket ér el.

Kovács Ferenc folytatja! A Vidi vezetősége sokat töprengett, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a szakmai munkát. Burcsát egyszer már szerette volna korábban a Vidi szolgálatába állítani, de akkor hosszas gondolkodás után nemet mondott. Kovács Ferenc tűzbe teszi a kezét Burcsa Győzőért, aki az elmúlt években is folyamatosan figyelte, tanulmányozta a magyar futball világát, különösen a Videoton sorsát. Kovács Ferenc szerint hamarosan mindenki vágya teljesül, és a Videoton kilép ebből a toopogó, meddő helyzetből. Kovács Ferenc azt mondta: ennél jobb döntést nem hozhatott a vezetőség.

Burcsa Győző jön! A szakember hű akar lenni magához, európai színvonalon működő együttest akar kialakítani, olyat, amelynél garantált a folyamatosság és a fejlődés, a csapat pedig meghatározott elvek mentén működik, viselkedik. Burcsa valamilyen formában negyedszer tér vissza a klubhoz, és hiszi, hogy sikeres lesz.

Burcsa Győző szerint a 29 évvel ezelőtti időszakot, amikor a Vidi UEFA-kupa döntőt játszott, valamint a mostani helyzetet nem lehet összehasonlítani. A cél, hogy egy minőségi utánpótlásnevelés alapjain működő klubban rengeteg tehetséges magyar fiatal szerepeljen. A Fejér Megyei Hírlap kérdésére Burcsa Győző elmondta, ha megfelelő mennyiségű tehetséges hazai fiatal található a keretben, akkor hangsúlyosabb szerepet kaphatnak, persze a játékot pontra mérik. Burcsa Győző szeretné, ha minél több magyar játékos alkotná a Videoton csapatát, amelyet így a szurkolók is könnyeben megkedvelnek, elfogadnak.

Balról Balogh Attila, Burcsa Győző és Kovács Ferenc (Fotó: Koppán Viktor)

Edzőkérdés! Burcsa Győző szabad kezet kapott az edző, és a játékosok kiválasztásában. Döntés még nincs, ha lett volna, akkor az új trénert is bemutatják. Burcsa Győző elmondta, jövő héten bejelentik ki lesz a piros-kékek mestere!

FMH-megjegyzés: A hírek szerint Joan Carillo Milan folytathatja a munkát a Vidi mestereként, ám akadt olyan sajtómunkás, aki úgy érkezett a sajtótájékoztatóra, miszerint a Videoton korábbi futballistája, a Kecskemét jelenlegi trénere, Bekő Balázs is a jelöltek között van.

Vége a sajtótájékoztatónak, az érintettek egyéni interjúkat adnak. A feol.hu kora délután már közölt egy beszélgetést Burcsa Győzővel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!