Sport

2009.05.28. 02:28

Belehasítottak - az Alba Volán 19 már edz

Székesfehérvár - Az Alba Volán 19 jégkorongcsapata tegnap megkezdte a felkészülést a 2009- 2010-es szezonra. Kóger István és Énekes Lajos felügyelete alatt a fiatalok kondiztak.

Bobory Balázs

Kóger István, az Alba Volán 19 erőnléti mestere hasznosnak látta, ha már a felkészülés első edzése előtt sok tanáccsal látja el a megjelent játékosokat. A szakember tudta, hogy el kell magyarázni, mi miért történik majd az elkövetkezendő hat hétben, elsősorban azért, mert a vele szemben ülő 13 fő közül a 24 éves Becze Zoltán volt a legidősebb, az ifjak pedig néha hajlamosak nem úgy táplálkozni, pihenni, ahogy egy ilyen nehéz időszak alatt kell.

Megkezdte a felkészülést a fehérvári hokicsapat, egyelőre tényleg csak a fiataloknak kellett megjelennie a megyeszékhely egyik legmodernebb fitnesz szalonjában. Meglepő, de igaz: Benk András, a maga 23 évével olyan rendkívül rutinosnak számított, de örvendetes, hogy olyan ifjaknak mutathat példát a tréningeken, mint Tóth Adrián, Maklári Erik, vagy éppen Hajós Roland. A játékosok szobabiciklire pattantak, és negyedórát tekertek bemelegítésként, majd szépen végighaladtak a konditeremben azokon az állomásokon, amelyet Kóger István és Énekes Lajos korábban már kialakított. Ipari mennyiségű fémet mozgattak meg az albások, nem fogták vissza magukat, dolgoztak már az első nap becsülettel.

- Nem mondhatnám, hogy ráhangoló jellegű volt ez az első edzés, személy szerint én nagyon elfáradtam - mondta a délelőtti foglalkozás után Nagy Gergő, a tehetséges center. - Korábban, a Titánoknál én már dolgoztam Kóger Istvánnal, és rengeteget fejlődtem a nyári időszak alatt. Természetesen már az első nap teljes erőbedobással, nagy súlyokkal dolgoztunk, a hangulatra sem lehet panasz, amely még csak javulni fog, ha a jövő héten a rutinosabb játéko-sok is csatlakoznak hozzánk.

Valóban, hétfőn már az élő szerződéssel rendelkező jégkorongozók is bekapcsolódnak a munkába, így például Vaszjunyin Artyom, Kovács Csaba, Tokaji Viktor vagy éppen Ondrejcik Rasztiszlav is edzésre jelentkezik. Horváth Andrással folyamatosan tárgyal az egyesület, Palkovics Krisztián bokáján pedig egy apróbb operációt hajtanak végre, a jobbszélső négy-öt nappal később kapcsolódhat be a munkába.

Szerda délután már a szabadban mozgott a keret, a Volán-telep sportpályáján némi szökdelést követően fociztak a srácok, amely talán valamelyest jót tett a délelőtt megterhelt izmoknak.

Kóger István és Énekes Lajos természetesen a felkészülésről egyeztetett Jarmo Tolvanennel, az Alba Volán 19 új finn vezetőedzőjével, aki csak augusztus elején tér vissza Székesfehérvárra. Addig a két említett szakember vezényli az edzéseket, Énekes Lajos azt is elmondta, hogy nagyon örül Kóger István szerepvállalásának, ez még hatékonyabbá teheti a száraz munkát. A következő bő hat hétben heti nyolc edzésen szerepel majd az együttes, hétfőn, kedden, csütörtökön két, szerdán és pénteken egy tréning szerepel a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!