Nincs megállás a fehérvári hokisoknál

2019.05.20. 22:12

Bekket igazoltak

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata újabb érkezőt jelentett be a nagyközönségnek.

Dévai Nándor Csaba

Mindkét kapu előtt megállja a helyét Tim Campbell (jobbra) Fotó: 5min.at

Timothy Campbell személyében újabb fővel nőtt a székesfehérvári jégkorongközösség, a kanadai hátvéd a HCB Südtirol Alperia – Bolzano – együttesétől érkezett. A 28 esztendős játékos karrierjének nagy részét Észak-Amerikában töltötte, míg az öreg kontinensen 2017-ben tette le a névjegyét. Ekkor a francia bajnokság alapszakaszának harmadik helyén végző Gap együtteséhez igazolt, ahol igen tevékenyen, 47 mérkőzésen 41 pontot jegyezve segítette csapatát – nem egy csatár is megirigyelhette ezt a termést. Franciaországból Olaszországba vezetett az útja, egészen pontosan az EBEL-ben szereplő Bolzano együtteséhez írt alá. A Fehérvár AV19 elleni hat mérkőzésen háromszor örülhetett sikernek három vereség mellett, míg pontokat tekintve egy gólpassz jött neki össze Stipsiczék ellen. A rájátszás a Fehérvárhoz hasonlóan a Bolzano számára is csupán az első körig tartott, ahol a végső győztes Klagenfurt állta útjukat. Az ellenük vívott öt mérkőzésen egy gólt és két asszisztot szerzett Campbell. Ezzel a háttérrel érkezett tehát a koronázóvárosba, ahol további sikereket szeretne megélni új csapatával.

Mindkét kapu előtt megállja a helyét Tim Campbell (jobbra)
Fotó: 5min.at

– Tipikus jégkorongozó vagyok abban a tekintetben, hogy mindenáron a győzelmet hajtom – kezdte bemutatkozását Campbell. – Számomra az a legfontosabb, hogy a játék minden elemében segítsem a csapatot, legyen az támadás vagy védekezés, ezért pedig mindent meg is teszek jégen és jégen kívül is. Azért döntöttem amellett, hogy Székesfehérvárra igazolok, mert csak jó dolgokat hallottam a csapatról, mind a vezetőségről, mind pedig az játékosokról. Tavaly ellenfélként láttam, milyen keményen dolgoznak és nagyon érdekesnek találtam a játékstílusukat. Beszéltem Szélig Viktorral és Hannu Järvenpääval a szerződésem aláírása előtt, mindkettejük szavaiból azt szűrtem le, hogy itt valóban győzni képes csapatot építenek, pozitív környezetben, ez megkönnyítette a döntésemet – nyilatkozta a kőkemény kanadai hátvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában