Mindenkit lepipáltak

2019.05.13. 19:38

Bejutott a csapatbajnoki döntőbe a Pannon Duó

Az Alba Regia Atlétikai Klub a tatabányai TSC-Geothechhel alkotva közös együttest megnyerte az atlétikai Magyar Csapatbajnokság elődöntőjét, s résztvevője lesz a szeptemberi finálénak.

Ferencz Balázs

Szabó Dániel (sárgában) megnyerte a férfiak 100 méteres sprintszámát Fotó: MASZ/Mérei László

Az atlétika alapvetően egyéni sportág. Azonban vannak olyan versenyek – a váltóviadalokon kívül –, mikor a sportok királynőjének képviselői is átélhetik, milyen csapatként küzdeni, milyen érzés együtt örülni a sikereknek. A csapatbajnoki versenyeken egyénileg viaskodnak az azonos klubban vagy együttesben szereplő atléták, de eredményeik összesítése után összevetik pontszámaikat a rivális csapatokéval.

Mátó Sára junior országos csúcsot futott

A nyugati országrész elődöntőjében az ARAK és a TSC-Geothech közös csapatát, a Pannon Duót a viharos szél sem zavarta, elsöpörte ellenfeleit, eddigi legjobb eredményét produkálva, 370,5 ponttal végzett az élen. Az 50 rajthoz állásból, a 40 legjobb egyéni eredmény után járó helyezési és az abszolút eredménnyel szerezhető bónusz pontokat tekintve igen szoros lett a végeredmény. A tavalyi győztes budapestieket (MTK-UTE) 11,5 ponttal, a félig hazai SavArrát (Szombathely, Győr) már megnyugtató előnnyel, 47,5 ponttal múlta felül a fehérvári és tatabányai egység. Több, nemzetközi szinten is elismerésre méltó teljesítménnyel is előrukkoltak az arakos atléták, pedig még csak a szezon elején járnak. Mátó Sára idei első szabadtéri fellépésén 57,72 százados junior országos rekorddal villant 400 gáton. Ez nem csupán az idei európai ranglistán vezető eredmény, hanem a korosztályos világranglista negyedik legjobbja. 57,83-mal a korábbi csúcsot is Mátó Sára tartotta, melyet tavaly az U20-as világbajnokság középdöntőjében ért el. A kalapácsvető Pásztor Bence is kitett magáért, a második legtöbb pontot szerezte, miután 71,39 méterre repítette utolsóra a szert.

Szabó Dániel (sárgában) megnyerte a férfiak 100 méteres sprintszámát Fotó: MASZ/Mérei László

A sprinter Szabó Dániel 100 méteren; a Gimesi Kata, Takács Boglárka, Zsiga Mónika, Endrész Klaudia alkotta női, valamint a Csornai János, Szabó Dániel, Gerics Roland, Fedor Benjamin összeállítású férfi 4x100 méteres váltó is sokat tett a győzelemért éppúgy, mint a Zsiga Mónika, Mohai Regina, Enesei Rita, Mátó Sára nevével fémjelzett női 4x400 méteres staféta, mindannyian nyerték számukat. Második lett Endrész Klaudia távolugrásban, (6,09 m). Harmadikként zárt Takács Boglárka 100-on és 200-on, Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban, valamint Mátó Sára 800 méteren. További értékes pontokat szállított az egyéni csúcsot teljesítő Mohai Regina, Thardy-Veress Vajk, valamint Várnagy Dorka, Simon Viktória, Brandl Lilla, Ozváry Balázs, Lakatos András, Zöllei Anett, Gombolai Nóra, Gollnhofer Adrienn, Jahola Péter és Leposa Dávid. A legjobb hat nyugati és keleti csapat a szeptember 7–8-i, székesfehérvári döntőben verseng majd az érmekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában