Sport

2009.07.16. 02:29

Bedő és az olajhűtő

Karcag - A negyedik fordulót rendezték a ralitúra országos bajnokságban. A fehérvári Bedő Imre, Földesi Csaba páros nem járt sikerrel, a második gyorsasági szakaszon kiesett.

Matók János

Az országos bajnokság negyedik futamát Karcag-Berekfürdő kistérségi-rali elnevezéssel rendezték az Alföldön. A résztvevőkre összesen hat aszfaltos gyorsasági szakasz várt. Két pályát, a tiszaderzsit (8,6 kilométer) és a kunmadarasi volt repülőtérit (10 kilométer) kellett teljesíteni. Okkal bizakodhatott a jó szereplésben a fehérvári Bedő Imre, Földesi Csaba (Mitsubishi Lancer Evo IX) páros, hiszen az első gyors után, amit a Tisza melleti nagyon tempós pályán autóztak, az abszolút első helyen álltak.

- Bizakodva vártuk a folytatást az első gyors után, ám a kunmadarasi volt szovjet repülőtéren elpártolt tőlünk a szerencse. Azt már a pályabejáráson sejtettük, hogy sok meglepetést okozhat a nagyon változékony útminőség, az épületek közötti szűk szervizút. Így is történt, hiszen az egyik féktáv eléggé murvás volt, s az előfutó autók ezt alaposan kiforgatták. Ennek lettünk az áldozatai, hiszen becsúsztunk egy bokros, fás részre, és leütöttük az autó elejét. Sajnos nem észleltük azonnal, hogy kilyukadt az olajhűtő, és az olaj elfolyt. Két kilomérrel odébb aztán meg is állt az autó. Bosszús vagyok, mert bajnok akarok lenni, ám riválisom, Végh Dávid így egy kissé meglógott tőlem - mondta Bedő Imre, aki az ob 2. helyén áll. Legközelebb a Szendrő-ralin javíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!