Sport

2010.05.08. 02:29

Becsülettel harcolt a csapat

Debrecen - Tegnap este a cíviscárosban mérkőzött egymással a bajnoki tabella első két helyezettje. A Videoton FC számára a győzelem jelentette a sikert. A meccset a DVSC nyerte.

Matók János

A csapat aztán folytatta az útját, amikor már az M3-as sztrádán jött az újabb meglepetés: a Hungaroring magasságában, a mogyoródi felüljáron egy újabb buzdító felirat feszült: Videoton: utazzunk a győzelembe! Ekkor je-gyezte meg Farkas I. Balázs csapatkapitány: Ezek után Debrecenben együtt kell majd örülnünk a szurkolóinkkal!

Azt ugye mondani sem kell, hogy a szurkolók ezen megnyilvánulásai milyen pozitív hatással voltak a Vidi futballistáira, de Mezey György vezetőedzőre is, aki hosszú pályafutása során ilyen szeretettel még nem találkozott, s bevallotta, hogy majd megkönnyezte a csütörtök délutáni látványt.

A Vidi a pihenéssel eltöltött nap után délután indult el Hajdúszoboszlóról Debrecenbe, miközben a célállomástól szűk 20 kilométerre egy szivárvány kíséretében sűrűn szakadt az eső. De a városban már nem, s ami nagyon lényeges: a pálya is szinte tökéletes állapotban volt. Szépen gyülekeztek a nézők, s amikor a Vidi kivonult melegíteni, majd felrobbant a zsúfolásig megtelt vendégszektor. Hiszen már a Debrecen felé tartó autópályákon is látható volt a piros-kék armada, hovatartozásukat a buszokból és autókból kilógó sálak és zászlók egyértelműen jelezték. Aztán amikor a két csapat bevonult a pályára, valami hihetetlen hangzavar, fantasztikus hangulat uralkodott el a stadionban, amit ugyan a televízióban is lehetett látni, ám igazából csak a helyszínen volt átérezhető. A felfokozott érdeklődésre jellemző: szinte a magyar labdarúgás teljes krémje , MLSZ-vezetők, menedzserek, szakvezetők és egykori játékosok foglaltak helyet a lelátókon. A hazai csapat kezdte el a rangadót, mondani sem kell, hogy zsúfolt nézőtér előtt. Szinte tapintani lehetett a feszültséget, hiszen ahogy mondani szokás: nem babra ment a játék, mert akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhetett a kilencven perc során. És ezt bizonyítandó, a 7. percben máris vezetéshez jutott a Vidi: egy labdaszerzés után Elek szépen hozta helyzetbe magát, és 14 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0-1. A válasz a 11. percben Bodnár kapu fölött elsuhanó bombája volt, majd Andics mentett szögletre Feczesin elől. Támadott, támad- gatott a Loki, de eredmény nélkül. Aztán Andics kopírozta le Bodnárt, de ő sem járt sikerrel. Többet birtokolta a labdát a hazai csapat, de ez meddőnek bizonyult. Viszont a 23. percben Szakály Péter 6 méterről lőhetett kapura, ám csapattását, Coulibalyt találta el az arcán, így végül kirúgással folytatódott a játék. Aztán Czvitkovics megpattanó lövését kellett Sebőknek fognia. Beszorultak a vendégek, s ez a 28. percben góllal járt, miután Laczkó beívelését követően Szakály 2 méterről kanalazta a labdát a hálóba, 1-1. Őszintén szólva érett az egyenlítés. Majd a 35. percben Polonkai 23 méteres lövését kellett hárítania Polekszicsnek, ezzel is jelezve: nem csak a Loki vezet támadást. Sőt, a 40. percben ismét Elek szlalomozott át a védőkön, de estében már csak Polekszicsot találta el a labdával. A túloldalon viszont újból Szakály fejese jelentett veszélyt. A következő pillanatban viszont már a Lokinál volt az előny, mert a tiszta helyzetben hagyott Czvitkovics 12 méterről a bal sarokba nyeste a labdát, így a 42. percben 2-1-re vezettek a hazaiak. A 45. percben viszont az egymásra váró Szélesi és Polekszics majdnem összehozta a gólt, hiszen Polonkai a kapu felé löbbölt, de a kapus végül megkaparintotta a labdát. Az első félidő így egygólos hazai előnnyel zárult.

A Vidi kezdte a második félidőt, szabadrúgáshoz is jutott, de Horváth 19 méterről a léc fölé csavarta a labdát. Kiegyenlítettebb volt a játék, mint az első félidőben. Az 53. percben Sándor 23 méterről tűzte kapura a labdát, amit Polekszics csak kiöklözni tudott. Az 54. percben kiegyenlített a Vidi: Laczkó és Yannick birkózta le közös erővel Nagyot a 16-os csücskénél. A szabadrúgást a sértett tekerte a kapu elé, s az érkező Lipták 8 méterről fejelte a labdát a kapuba, 2-2. Izgalmas volt a mérkőzés, mindkét csapat a győzelemért harcolt a pályán. A 67. percben Polonkai duplázhatott 12 méterről: az első lövést Polekszics kiöklözte, a második egy védőről pattant ki. A 72. percben góltól menekült meg a Loki, Nagy szabadrúgása után Alves kibújt Szakály mellett, de 3 méterről fejjel a léc mellé csúsztatott. A 75. percben hihetetlenül malac gólt szerzett Coulibaly 6 méterről: a labdát a gyepre fejelte, onnan magasan felpattant és Horváth feje fölött a hálóba esett, 3-2. Mindent megpróbált a Vidi az egyenlítés érdekében, de például a 88. percben Sitku lövése is szinte a felső lécet súrolta. Nyert a Loki, s ezzel négy pont az előnye a Vidi előtt.

Debrecen - Videoton FC 3-2 (2-1)

Debrecen, 10 000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Ring György).

 

Debrecen: Polekszics 6 - Bodnár 6 , Mészáros 5 , Mijadinoski 6 , Laczkó 6 - Feczesin 5, Szakály 6 , Szélesi 5, Czvitkovics 6, Yannick 6 - Coulibaly 6. Klubmenedzser: Herczeg András.

 

Videoton FC: Sebők 6 - Andics 6 , Lipták 6, Horváth 5, Elek 6 - Sándor 5, Farkas I. B. 6, Polonkai 6 - Nagy 5, Nikolics 5, Alves 5. Vezetőedző: Mezey György.

 

Csere: Mészáros helyett Komlósi 5 (a szünetben), Feczesin helyett Dombi (70. perc), Szakály helyett Kiss (78. perc), illetve Nikolics helyett Sitku (63. perc), Alves helyett Vujovics (74. perc), Nagy helyett Farkas II. B. (78. perc).

 

Sárga lap: Yannick, Coulibaly, illetve Nagy, Elek, Andics, Farkas II. B., Horváth.

 

Szögletarány: 4:4 (3:2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!