Sport

2013.12.03. 14:22

Beatrix, a fehérvári fitnesz modell az elitben

Székesfehérvár - Közel 50 ország 300 versenyzője vett részt a WBPF 5. testépítő- és fitnesz-világbajnokságon, amelynek a budaörsi sportcsarnok adott otthont. A vb-n a fehérvári Cosmo SE képviseletében Kaczúr Beatrix is elrajtolt.

Matók János

India és Szingapúr is pályázott az idei vb-re, amelyet a magyarok „elhappoltak" előlük, így a részvevők Budaörsön vetélkedtek egymással. Közöttük a fehérvári Cosmo SE képviseletében Kaczúr Beatrix, aki korábban a Világkupán, és az osztrák Nagydíjon is egyaránt bronzérmes volt. Ezúttal a fitnesz modell 160 centi alatti kategóriában nevezett, s végül a 8. lett.

Az edző Zsolnai Zita (balra), és Kaczúr Beatrix, a vb nyolcadik

– A vb egyfordulós verseny volt, ahol egyenként kellett bevonulni, és pózolni a bírók előtt. Utána volt az összevetés,amikor egy adott bíró kiszólítja a neki tetsző versenyzőket, akiket összehasonlít. Vannak alapfordulatok, amelyeket teljesíteni kell, szemből, mindkét oldalról, és hátulról. Az összképet nézik, azt, hogy milyen a haj, a smink, a kisugárzás, a testfelépítés, az izomzat mennyire arányos, mennyire kidolgozott. A modelleknél nem lehet nagyon szálkás, eres, mert azt lepontozzák. De számít a bikini, és a cipő is, ezek adják az összbenyomást. A felkészülésünk is egy adott pillanatról, a színpadra állásról szól. Azért készülünk közel egy évig, hogy abban az adott pillanatban a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Szerencsére nem egy, hanem minimum hat bíró van a zsűriben. Én most a fitnesz modell kategóriában indultam a vb-n. Jövőre viszont az edzőmmel megcélozzuk a sport modell kategóriát. Izmosabbnak, és szálkásabbnak kell majd lennem, s ez heti öt-hat edzést jelent – mondta Beatrix.

– Bea nagyon elhivatott, hihetetlen nagy kitartás van benne, a beceneve is női terminátor. Nagyon nagy a szorgalma, mindent, amit kitalálok, legyen az akár egy szadista gyakorlat, zokszó nélkül elvégzi. A következő vb-re még keményebb munka vár majd rá. A felső teste nagyon jó, így főleg a lábra kell dolgoznunk. A maximumot kell majd kihoznunk a vb-re – tette hozzá határozottan Zsolnai Zita, Beatrix edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!