rasszizmus vádja

2018.12.03. 14:20

Banánnal dobálózott az egyik Tottenham-szurkoló

Rasszista incidens árnyékolta be vasárnap az angol labdarúgó-bajnokság észak-londoni rangadóját, az Arsenal-Tottenham Hotspur mérkőzést.

Arsenal's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang (3rd L) celebrates with teammates after scoring the opoening goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London on December 2, 2018. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Fotó: AFP

Az eset akkor történt, amikor a házigazda Ágyúsok vezető gólját szerző Pierre-Emerick Aubameyang a vendégdrukkerek szektora előtt ünnepelt. Az egyik Tottenham-szurkoló egy banánt dobott a színes bőrű gaboni támadó felé – később a kamerarendszer segítségével azonosították és őrizetbe vették.

Repül a banán, ki tudja, hol áll meg? Az Arsenal játékosai ünnepelnek a vendégszektor előtt, Bellerin üvölti, hogy repül a banán. Aubameyangot már védik a többiek.
Fotó: Ian Kington / AFP / IKIMAGES

A feszült hangulatú meccset az Arsenal nyerte 4-2-re, a rendőrség hét embert vett őrizetbe, köztük két, pirotehcnikai eszközt használó Arsenal-drukkert is.

Aubameyang kőarccal adja tudtára a Tottenham-szurkolóknak, hogy betalált és elkerülte a támadást is.
Fotó: Ian Kington / AFP / IKIMAGES
Ez egy alma. A vendégcsapat szurkolói úgy tűnik, nem is Aubameyang ellen készültek, csak azt hazudják otthon az asszonynak, hogy megették az összes gyümölcsöt, amit a túrára kaptak.
Fotó: Adrian Dennis / AFP / IKIMAGES

 

Borítókép: az Arsenal gólöröme a vendégszektor előtt

AFP / Adrian Dennis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában