Sport

2017.01.01. 21:00

Fehérvár AV19: Balul sikerült újév Bécsben

Bécs - Rövid volt a szilvesztere a Volán jégkorongosainak, hiszen újévkor a ligát fölényesen vezető bécsiek otthonában korcsolyáztak ki a jégre.

Szupkai Gábor

A ligaelső egy nyolc meccses nyerő szériában van, utoljára december 11-én a másik decemberi csodacsapat, a Klagenfurt tudott pontokat elvenni tőlük. A Vienna támadásban és védekezésben is a legjobbak közé tartozik, 132 lőtt góljával a Linz mögött a második a ligában, mindössze 81 kapott góljának viszont a közelébe sem tudnak érni a többiek. Az eddigi 37 fordulóban mindössze 6 alkalommal fordult elő, hogy a bécsiek 3-nál több gólt kaptak. Az egyik ilyen éppen a Fehérvár idei első bécsi fellépésén történt, azt a meccset a Volán 4-3-ra nyerte, ez akkor az első idegenbeli pontokat is jelentette egyben.

Persze nem sikerült rosszul a december a Fehérvárnak sem. Tizenhárom mérkőzésből nyolcat megnyert, további kettőn pontot szerzett.

A bécsiek kapusa, Jean Philippe Lamoureux minden párharcot megnyert a fehérváriak ellen
Fotó: Koppán Viktor

Kiegyenlítetten indult a Volán első 2017-es mérkőzése. Az első öt percben mindkét oldalon adódtak helyzetek, fehérvári oldalról Beauregard fordult be a kapu elé, majd Manavian próbálkozott egy kékvonalas bombával. A harmad közepére kezdett lendületbe kerülni a hazai együttes, amit McKiernan kiállítása megtört. Sajnos gyorsan letelt a két perc, komolyabb Volán helyzet nélkül, viszont ahogy kiegészült a Capitals, rögtön hazai támadások következtek. Majd Sofron kiállítása miatt előnybe került a Bécs, ráadásul Owens kiállítása meghosszabbította a létszámfölényüket, de ők sem tudtak kapuba találni. Sőt, előbb Maylan került szólóba még hátrányban, majd pedig Sofron próbálkozott.

Az első pihenő után többet járt a korong a bécsiek ütőin, ennek ellenére nem kerültek helyzetbe a hazaiak. Sajnos a listavezető mezőnyfölénye lassan góllá érett, a 28. percben több Rajna-bravúr után Fischer törte meg a gólcsendet, és lőtt közelről kapuba, 1-0. Kicsit több mint két perc telt el, mikor újra felbőgött a gólt jelző duda, Tessier középre adott passzát Sharp lőtte a kapuba, megduplázta előnyét a Capitals, 2-0. Ezután is a házigazdák voltak veszélyesebbek, Rajna izzadt bele keményen a szerelésébe, csak akkor lélegezhetett fel rövid időre, mikor 5 perccel a harmad vége előtt Tessier kiállítása után létszámfölénybe került a Volán. Előnyben ugyan sikerült bent tartani a korongot a kapu előtt, de Lamoureux magabiztosan hárította a fehérvári próbálkozásokat.

Jobban kezdte a záró játékrészt a Volán, ám nem telt bele három perc, amikor újra átvette az irányítást a Bécs. Javarészt kontrákkal próbálkozott a FAV19, ezekből Manavian és Bodo veszélyeztetett. Mégis a Bécs szerzett újabb gólt, Nödl szerzett korongot, egy kapu előtti csel után pedig Rajna mögé juttatta a korongot, 3-0. A gól után a Volán kapuvédőjének volt sűrű a programja, sorozatban jöttek a bécsi lövések. A utolsó két percre felpörgött a Fehérvár, Kóger, Maylan, majd Sárpátki került a kapu elé, de ezen a napon nem sikerült túljárni Lamoureux eszén, háromgólos vereséggel nyitotta a 2017-es esztendőt a FAV19.

Vienna Capitals-Fehérvár AV19 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Bécs, Vezette: Kimmerly, Siegel (Nagy A., Soós)

Vienna Capitals: Lamoureux (Kickert) - Cuma, Lakos, Nödl 1 (1), Sharp 1, Tessier (2) - Fraser, Bowman (1), Pollarstrone, Holzapfel, Rotter - Brocklehurst, McKiernan (1), Fischer 1, Vause (1), Ferland - Maxa, Peter, Bauer, Nissner, Grosslecher. Vezetőedző: Serge Aubin.

Fehérvár AV19: Rajna (Hetényi) - Schiestel, Manavian, Orban B., Vas, Sofron I. - Owens, Vernace, Erdély, Sarauer, Bodo - Szirányi, Szabó D., Kóger, Maylan, Beauregard - Szaller, Vincze, Szabó K., Reisz, Sárpátki. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!