Sport

2009.08.31. 02:28

Balszerencsések a piros-kékek

Felcsút - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Videoton-Puskás Akadémia a Bp. Honvéd II csapatát fogadta. A változatos találkozó 2-2-re végződött, több kapufa is volt.

Matók János

Felcsút, 200 néző. Vezette: Kiss (Kepe, Nagy).

Videoton-Puskás Akadémia: Filipovics - Szabó, Lipták, Vaszicsku, Varga R. - Demjén, Kovács, Fejes - Baracskai (Kerékgyártó, 89.), Kocsis D. (Máté, 16.), Olasz. Vezetőedző: Varga István.

Bp. Honvéd II: Kunsági - Medgyesi, Madar, Sós, Vasas - Szöllösi (Juhász, a szünetben), Paulo Cesar, Macko, Tárkányi (Kristóf, 76.) - Abass, Czár (Varga Cs., 87.). Vezetőedző: Török László.

Az NB II Nyugati-csoportjának az első mérkőzésein nem volt szerencséje a fiatalokra épülő Videoton-Puskás Akadémia csapatának: a fiatalokra épülő piros-kékek a bajnoki címre is esélyes Siófokkal, Péccsel és Gyirmóttal találkoztak az első három fordulóban. Szombatig egy pontot szereztek Siófokon, majd egyaránt egy-egy góllal kaptak ki a másik két csapattól. Ezért is volt itt az ideje, hogy megszerezzék az első győzelmüket, amire volt is esélyük a Honvéd ellen. Hiszen már a 3. percben Kovács szöglete után Lipták a léc alá bólintotta a labdát, 1-0. Ám egy hiba után a dunaújvárosi illetőségű Czár már az 5. percben kiegyenlített, 1-1. Aztán a 27. percben Lipták bizonyította, hogy Andics vetélytársa : a Máté buktatásáért megítélt 35 méteres szabadrúgást a léc alá bombázta, 2-1. Jól leszorított és eltalált lövés volt, igaz, a hátszél is támogatta.

A szünet után érett az újabb hazai gól - közben azért Filipovicsot is próbára tették 2-3 alkalommal -, de sorrendben Fejes, aztán Máté és végül Demjén is a kapufát találta el. Ilyen a sors igazságtalansága: a 78. percben Kristóf fejelte a labdát a kapuba, 2-2. Sőt, a 89. percben Abass ordító helyzetben a kapufa tövét találta el.

- Az orkánszerű szélben jól futballozott a csapat, ezért is sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni az első győzelmet. A visszajátszók, Lipták, Varga és Demjén megtették a magukét, amíg a fiataloktól kiemelkedett a 17 éves Baracskai - mondta a lefújás után Varga István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!