Sport

2016.11.26. 20:35

Molnár Zsolt: otthona volt a pálya

Molnár Zsolt általában jól érezte magát addig, amíg a pályán volt. Ma már nincs ott, de rosszul sincs. Igaz, a napjait jobban szereti a családja körében élni. Mégpedig igen jól.

Silye Sándor

A kiváló védő megjárta a csúcsot is, meg nem is, attól függően, honnan nézzük a csúcsot. Zsolt az ifjúsági válogatottban komoly sikereket ért el - IBV-t nyertek, az ifjúsági labdarúgó világbajnokságon az 5. helyen végeztek -, a Videotonban is meghatározó volt, átélte a Gázszer FC nagy menetelését a megyei I. osztálytól egészen az első vonalig, az NB I-ig.

- Szerettem volna magamat adni a pályán, és megfelelni a velem szemben támasztott elvárásoknak is. Igyekeztem elérni azt, hogy az egyesületemnek és nekem is jó legyen az, amit teszek.

Zsolt jó Vidiben játszott. Egy pillanatra az emlékezetem összekócolódott, így megerősítésként rákérdeztem: ugye részese volt a Kaszás-féle sikeres csapatnak?

- Nem, mert Kaszás Gábor elzavart. Kovács Feri bácsinál játszottam, volt egy oldalszalag-szakadásom, ami a mai napig megvan. Mentem az ifiválogatotthoz, Feri bácsi mondta, hagyjam ki ezt, mert nem tudok rendesen edzeni. Kaszás Gábor vezette a válogatottat, tényleg nem tudtam rendesen edzeni, így berágott rám. Miután Fehérvárra került, Szalmássy Tamással együtt elküldtek Kiskunfél-egyházára az ottani katonacsapatba. Onnan mentem a Bp. Honvédbe Bicskei Bertalanhoz, de mire odaértem, már szövetségi kapitány lett, nem simogatott hát túlzottan Fortuna. Hazajöttem, Hartyáni Gábornál és Burcsa Győzőnél játszhattam. Jó csapatunk volt, László, Németh, Vadász, Kuttor, Máriási, Sallói, Földes, Horváth, Takács társaságában focizhattam. Volt egy jó sorozatunk, 17 meccsen keresztül veretlenek maradtunk, de ez is csak a 6. helyhez volt elegendő. Amikor a nagy szériát futottuk, akkor előfordultunk a harmadik, negyedik helyen.

Kíváncsi voltam, hány alkalommal ölthette magára a címeres mezt a korosztályos válogatottakban?

- Csak az ifi válogatottba kerültem be, de ott sokszor a pályára léptem, a Kaszás-féle utánpótlás-válogatottnál kinövőben voltam a korosztályból. Ki tudja, mi lett volna a pályafutásom vége, ha Brávácz Ottó nem kér értem pénzt, és eligazolhatok egy jobb csapatba? Németországba mehettem volna a leamatőrizálási időszakomban, de eltört a lábam, boka- és szárkapocstörés tartott itthon. Hívott az MTK, Gellei Imre mondta, jó, hogy jövök, leigazolnak, de nem garantálja, hogy kezdő leszek. Ja, nem? Köszöntem, és elmentem a Gázszerbe dolgozni. Nem akartam sokadik hátvéd lenni a sorban. Könnyű volt az átmenet, mert a foci mellett dolgoztam. Szaladj ide, fuss oda emberként kezdtem, aztán építésvezető lettem. Az is véget ért, hosszú ideje nyílás-zárók gyártásához kapcsolódó értékesítéssel foglalkozom, jelenleg egy bejáratiajtó-paneleket gyártó cégnek vagyunk a magyarországi kizárólagos forgalmazói. Már csak egy kihívás izgat: nyugodtan élni a családommal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!