Sport

2017.02.13. 20:40

Bajszot ráncigáló Titánok - Kóger István képesnek tartja csapatát akár egy nagy bravúrra

Székesfehérvár - Kedden kezdődik a MOL Liga egyenes kieséses szakasza, többek közt a Fehérvári Titánok és a MAC Budapest párharcával.

Szupkai Gábor

Minden kétséget kizáróan ez a legnagyobb várt párosítás, hiszen a két klub utánpótlása évek, felnőttcsapata tavaly óta írja közös történetét. Ám ebben az egy felnőtt szezonban vívott tavalyi elődöntő, szinte alapjaiban változtatta meg a MOL Liga megítélését. Ennyire magas színvonalú csatára senki sem számított, idén viszont már mindenki elvárja. Kóger Istvánon, a Titánok vezetőedzőjén nem fog múlni.

- A vezetőség döntése alapján, ahogy az utóbbi időben több helyen is olvasható volt, továbbra is az EBEL csapat szereplését preferáljuk. Valamit kitartunk azon álláspontunk mellett, hogy a a MOL Liga az idei szezonban kimondottan az utánpótlás versenyeztetésről szólt, és ez a rájátszásban sem lesz másként. Tehát csak azok fognak játszani, akik legalább egyszer kikorcsolyáztak a jégre a Titánok mezében. Ez azt jelenti, hogy a holnapi mérkőzésre is valószínűsíthetően úgy megyünk, hogy az EBEL csapatból csak néhány fiatal játékos az aki visszajátszik és a MOL Liga alapszakaszában játszó játékosok alkotják a gerincet. Sárpátki Tamás, Vincze Péter, Reisz Áron, és hátvéd poszton Szabó Dániel lesz aki most nálunk szerepel majd. Kocsis Ferencet azért nem mondom, mert az utóbbi időben már velünk edzett és leginkább nálunk játszott. Szaller Márk lenne még aki ehhez a névsorhoz csatlakozna, de sajnos térdfájdalmakkal bajlódik, így ezúttal kimarad.

Kóger István remélhetőleg győztes hadvezérként zárja az idei jégkorong MOL Liga szezonját Fotó: fehervarav19.hu

- Ez változtat valamit az esélyeken?

- Egyértelmű, hogy győzelmi esélyekkel futunk ki ezen a mérkőzésen. Szeretnénk felidézni a tavalyi elődöntő izgalmait, és egy nagyon-nagyon szoros küzdelemben, kemény és férfias munkával akár a továbbjutást is kivívni. Azt látjuk, hogy ez egy óriási feladat, hiszen adott egy nagyon jó csapat, remek idegenlégió sokkal, kiváló hazai játékosállománnyal De azt gondolom, hogy mi is jól felkészültünk belőlük.

- Mi lesz a kimaradókkal?

- A visszajátszók miatt természetesen mindig lesz négy- öt olyan ember, aki nem tud jégre lépni annak ellenére, hogy a szezon során csapattag nak számított. Ők cserélődni fognak. Megígértem, hogy aki az alapszakaszban keményen dolgozott, az meg fogja kapni a lehetőséget a rájátszásban is. Az első mérkőzésre 22 játékossal megyünk, csütörtökön már könnyen lehet, hogy több helyen cserélünk. Ezzel versenyhelyzetet alakítunk ki csapaton belül.

- Csalódott lenne ha kiesnének?

- Ha nem nyernénk egyetlen meccset sem, akkor nagyon. De ezzel nem csak én vagyok így, hanem a srácok is. Ezt a csapatot képesnek tartom arra, hogy nagy meglepetést okozzon. Nem az esélytelenek nyugalmával megyünk. Nagyon erős, küzdős csapat a miénk. Megrángatja az oroszlán bajszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!