Sport

2012.07.15. 19:39

Bajnok lett a Gorillaz!

Budapest – A papírformának megfelelően, örömjátékkal gyűjtötte be az amerikaifutball-bajnokság Pannon Bowl trófeáját a Dunaújváros Gorillaz. Fejér megyei siker a divízió I-ben.

Szabó Szabolcs

A csapat két fele (fehérvári és újvárosi) külön buszokkal érkezett, szép számú szurkolót hozva magukkal – olvasható a magyar amerikaifutball-bajnokság divizió I-es döntőjének élményeit rögzítő szerkesztői írásban a Dunaújváros Gorillaz hivatalos honlapján.

Mint az a hazai amerikaifoci történéseit követők számára bizonyára ismert, az első osztálynak számító divízió I-es bajnokság küzdelmeinek közös csapattal vágott neki a sportág két megyei fellegvára a Dunaújváros Gorillaz és a Fehérvár Enthroners. Mivel a közös gárdába az újvárosiak adták a több játékost – a fehérváriakat tízen képviselték – így az újvárosi egylet nevén taroltak az idei kiírásban. A szombati, fővárosi döntőbe vezető úton hat győzelmet számlált a megyei csapat, nulla vereség ellenében. A fináléban pedig azt a Békéscsaba Raptorst kellett legyűrni, amelyik már az alapszakaszban is megtanulta: ki az úr a gyepen, ha a Gorillák is a pályán vannak.

A döntő érdemi része a viharsarkiaknak nem tarott sokáig. A Gorillaz fölénye ellenére az első mezőnygólt a csabaiak szerezték (0-3), ám ezzel számukra véget is ért a pontgyűjtés. A végig magabiztosan játszó Fejér megyei csapat látványos akciókkal szerezte pontjait, a félidőben már 14-3 volt „ide”.

A második játékrészben fokozta a csapásszámot a támadórészleg, amely 34 pontnál hagyta abba a termelést, a védekező egységek pedig esélyt sem adtak a Raptorok kósza próbálkozásainak. A 34-3-as végeredmény egyben a Pannon Bowl elhódítását és a két csapat közötti osztálykülönbség tényét is jelentette.

A bajnoki címet ünneplő újvárosi és fehérvári játékosok a meccs végét jelentő sípszó után pedig jó adag vizet zúdítottak Grátz Vilmos tréner nyakába, a győzelem örömére. A hidegzuhanyt nem vette zokon a mester, aki negyedik aranyérmét szerezte a felnőtt magyar bajnokságban, amivel jelenleg ő a legeredményesebb edző ebben a kategóriában – jegyezhette fel a bajnoki címet ünneplő eseménysor egy darabkáját a krónikás.

További képek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!