Ralikrossz

2019.09.29. 20:05

Az utolsó futam döntött Hankook Racer Cup RX kategóriájában

A Hankook Racer Cup RX kategória utolsó futamára hagyta a döntést a székesfehérvári Kismarty-Lechner Gábor: ki lesz 2019 ralikrossz­bajnoka?

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor a dobogón zárt

Fotó: Zengő MS

A szezonzáró máriapócsi verseny első napján a fehérvári Kismarty-Lechner Gábor ismét harcba szállt a bajnoki bronzért, s ezzel alaposan beletenyerelt a bajnoki cím várományosának, Makai Györgynek a terveibe. A szombati két előfutam között nagy esőzés áztatta a pályát, ami aztán nagyrészt felszáradt, de a rajthelyek vizesek maradtak, s ez sorsdöntőnek bizonyult. A nyitókört a bajnokaspiráns Makai nyerte, őt az összetett harmadik helyéért kaparó Kismarty követte Boldizs Bence, Csuti László és Somogyi Márk előtt. A vizes pályaszakaszokon aztán Kismarty-Lechner Gábor élt leginkább, remekül elkapta a rajtot. Ellenfelei azonban a jokerkörös taktikával éltek, az első kör után kimentek. Kismarty a második körben teljesítette a jokerkört, és az élen maradt.

Makai György nem hagyta annyiban, intenzív támadást indított, így élvezetes csatát vívott a két élmenő. Végül Kismarty ért a célba elsőként. Az első előfutamhoz hasonlóan Boldizs Bencéé lett a harmadik pozíció, őt Somogyi Márk, majd Csuti László követte.

Kismarty-Lechner Gábor a dobogón zárt
Fotó: Zengő MS

A vasárnapi, harmadik kvalifikációs futamban Kismarty-Lechner Gábor a második helyen zárt a Suzuki Swifttel, majd az elődöntőt megnyerte, így a döntőben küzdhetett tovább a dobogóért. Jól rajtot vett a fehérvári pilóta, s a célig tartotta vezető pozícióját. Kismarty nyerte a szezonzárót, s így végül az összetett bajnoki pontversenyben a harmadik helyen végzett úgy, hogy az idény során egy versenyt ki is hagyott. A bajnok Makai György lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában