Sport

2017.05.26. 14:05

Az utolsó bajnoki derbi: az Alba női kézilabdázói az érdieket fogadják vasárnap

Az Alba FKC együttese az örök rivális az érdieket látja vendégül az utolsó bajnoki fordulóban, vasárnap, 18 órakor, a Verseci úton.

A tabellán elfoglalt helyezéseken már nem változtat az utolsó összecsapás, mégis rangadónak számít. A házigazda kék-fehérek biztosan a 6., az érdiek pedig a 3. helyen zárják az NB I-es pontvadászatot. Az Alba 24, az Érd 37 pedig pontot gyűjtött az élvonalbeli csatározások során, a két együttes közé a Dunaújváros és a Vác ékelődött.

A szerb átlövő, Jelena Lavko fontos láncszem
Fotó: Kricskovics Antal

A két együttes február végén találkozott a főváros melletti településen, hatalmas csatában nyertek a hazaiak, 26-25-re. Félidőben 13-13 állt a táblán, a fehérváriaknak komoly esélyük volt a győzelemre, jól játszottak és sokáig vezettek. A vége előtt 14 másodperccel kaptak gólt, de ezzel együtt is könnyedén menthették volna döntetlenre a derbit, ám a zárás előtt kapott hétméterest Gjorgjijevska elhibázta, Janurik Kingát találta telibe. A hazaiak most is győzelemre törnek, sikerrel akarnak búcsúzni az idénytől.

- A hazai pálya feltétlenül előnyt jelent, amit szeretnénk kihasználni. A bajnoki helyezéseket már nem befolyásolja a meccs, ám komoly presztízzsel bír. Egy sportoló ha pályára lép, mindig nyerni akar. A brazil beállós, Piedade már nem léphet pályára a szezonban, mindenki más bevethető. Az Érd minden poszton klasszissal rendelkezik, különösen Janurik kapusra, a szélső Krpezre és Klivinyire kell ügyelnünk - közölte Deli Rita, az Alba FKC edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!