Sport

2017.06.02. 13:20

Az utánpótlás fejlesztésére koncentrálnak

Kézilabda - Megtartotta évadzáró rendezvényét az Alba-MÁV-Előre SC kézilabdacsapata. A kiesés ellenére nem keserű légkör, sokkal inkább a jövőbe tekintés jellemezte a találkozót.

Krebsz András

Halmai Csaba nyitotta meg a rendezvényt. A klub elnöke leszögezte, nem ünnepelni jöttek, ennek ellenére szeretné megköszönni az egyesületért dolgozók egész éves munkáját.

- A kiesés a vezetőség hibája is. Bízom benne, hogy azok, akik nem követnek minket az NB II-be, megtalálják a számításaikat, ha ez mégsem valósulna meg, tárt karokkal várjuk vissza őket. Németh Istvánnak és a többi utánpótlásért dolgozó edzőnknek hála, sikerült
előre lépnünk ezen a fontos területen. Az elsődleges célunk a következő években egyértelműen az utánpótlás fejlesztése lesz, ehhez a személyi és az anyagi feltételeket is biztosítani fogjuk. A jelenlegi pénzügyi, infrastrukturális helyzetünkben a realitás a harmadosztályú, amatőr bajnokság.

Madár Imre utánpótlás szakmai igazgató egyetértett azzal, miszerint a ki-esésben mindenkinek megvan a maga része. Emellett kiemelte az önkormányzat és a szponzorok támogatását, a távozó játékosoktól pedig azt kérte, szeretettel gondoljanak vissza az Alba együttesére.

A csapatot tavaly nyár óta irányító Kurán István megköszönte a vezetőség bizalmát, valamint a játékosai sportolói nagyságát méltatta, akik a létszámhiány és a rengeteg sérülés ellenére végigharcolták a szezont.

A jövő évi keret kialakításában nagy feladat hárul majd Németh Istvánra. A korábban a felnőttcsapatot is irányító tréner szerint elérkezett az idő a fiatalításra. Németh szerint azok az utánpótláskorú játékosaik, akik a most befejeződő bajnokságban megmutatták magukat a felnőttek között, jövőre a harmadosztályban is megállják majd a helyüket.

A játékosok közül Venczel Attila kért szót, a szezon során 95 találatig jutó átlövő sajnálatát fejezte ki a kiesés miatt, de hozzátette, a távozók szép emlékekkel hagyják el a várost.

A szakmai stáb két testnevelő tanárral egészen biztosan bővül, Botyánszkiné Tóth Ildikó a Tóvárosi Általános Iskola, míg Rácz Katalin a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola tehetséges gyerekeit kapcsolja be az Alba-MÁV kézilabdás vérkeringésébe.

A következő szezonban az NB II-es pontvadászatban induló Alba-MÁV fiatalokkal tölti fel a keretét, ám a vezetőedző személye egyelőre még nyitott kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!