Sport

2017.02.21. 14:23

Az öttusázók Los Angelesben kezdik a 2017-es VK-sorozatot

Székesfehérvár - Nem kevesebb, mint hat székesfehérvári öttusázó repülte át az Atlanti-óceánt, hogy rajthoz álljon az öttusázók idei világkupa-sorozatának első állomásán.

Ferencz Balázs

Los Angeles, a Magyarországon uralkodó időzónától kilenc órányira lévő metropolisz ad otthont az öttusázók első világkupaversenyének, ahol a magyar válogatott gerincét a székesfehérvári öttusázók adják. A fiúk már hétfő hajnalban útra keltek, s 22.-én már a selejtezőn küzdenek a 36 fős döntő egyik helyéért. A KSI-s Kasza Róbert és a Honvédos Tomaschoff Soma mellett a Volán Fehérvár két kiválósága, Demeter Bence és Málits István is egyértelműen a 24-i döntőben szeretne versenyezni. A magyar színeket képviselő négy lány a keddi napot töltötte utazással, párizsi átszállással vették az irányt Los Angeles felé.

A női selejtezőt csütörtökön, a döntőt szombaton rendezik az angyalok városában. Az Alba Öttusa SE szakmai munkáját irányító Mészöly Gábor szerint a klub két válogatott pentatlonistája közül a télen sokat kihagyó Alekszejev Tamarától elvárás a döntőbe kerülés, a fedettpályás nemzetközi viadalon az előkelő negyedik helyen záró Strobl Anita pedig ismerkedhet a felnőtt mezőnnyel.

Mészöly és a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsanna is úgy gondolják, hogy az olimpia utáni év első megmérettetését lehet, hogy sok rutinos versenyző kihagyja, nem lehet tudni, milyen lesz a mezőny Los Angelesben. 2004 olimpiai bajnoka szerint Demeter Bence és a 2016-os világbajnok Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) tisztes helytállással is a befutó elején lehet, s bízik Málits István (Volán

Fehérvár) döntős tagságában is. Az első éves juniorként is a felnőttek között viaskodó Varga Esztertől (VF) koncentrált versenyzést vár.

Az USA-beli VK-t követően márciusban Kairóban, majd május elején Kecskeméten versengenek az öttusázók. A lengyelországi negyedik felvonás után Vilniusban lesz a VK-sorozat döntője. A

világkupák válogatóversenyekként szolgálnak idén a minszki Európa-bajnokságra (július 17.-24.) és a kairói világbajnokságra (aug. 21.-29.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!