Kihívásokkal teli őszön van túl a PFLA

2019.12.25. 21:58

Az összhangon kell majd még javítani

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es együttese mozgalmas őszi szezonon van túl, a tapasztaltakat felhasználva pedig sikeresebb tavaszt várhat a szakmai stáb.

Dévai Nándor Csaba

Minden pontért keményen meg kell harcolni az ifik között is Fotó: PFLA

Fotó: VARGA ILDIKO

Nincs könnyű helyzetben Mónos Tamás, az utánpótlás-együttest dirigáló vezetőedző, hiszen kettős kihívásnak kell fiaival megfelelnie: egyrészt az OTP Bank Liga NBI-ben szereplő nagycsapat, valamint az NB III-as együttes számára kell biztosítani a tehetséges fiatal játékosokat, valamint a többi korosztályos együttes versengésében is az élen, vagy annak közelében kell járnia. Az idei szezon feléhez érkezve ennek megfelelően kettős mérleget vonhatunk le: többek mellett Ominger Gergő, Posztobányi Patrik, vagy éppen az NB I-es csapat kispadjára is már meghívót kapó Komáromi György már a felnőtt együttesekben bontogathatják szárnyaikat, míg az együttes az utolsó előtti, 7. helyen telelhet az U19-es első osztályú bajnoki tabellán.

– Egyértelmű, hogy nem lehetünk elégedettek a tabellán elfoglalt helyezésünkkel és a féléves teljesítményünkkel – kezdte értékelését a munkáját ez év januárban megkezdő, a címeres mezt huszonegy alkalommal viselő Mónos Tamás. – Ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy bár az eredmények nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, szép futballt játszottunk, volt minőségi futball mind a nyert, mind az elveszített mérkőzéseinken. Ezekre építünk, próbálunk pozitívak maradni, bár küzdöttünk nem egy nehézséggel az eddigiek során. Nem szeretnék kibúvókat keresni, de szűk volt nagyon a keretünk, ráadásul a héthetes bajnoki szünet is rosszkor jött számunkra. Próbáltunk az NB III-ba minél több játékost „áramoltatni”, ami végül nagyon jól mutatott, hogy ennyi fiatal bemutatkozhatott már azon a szinten is.

Minden pontért keményen meg kell harcolni az ifik között is
Fotó: PFLA

A listavezető Győr ellen vívta a legidősebb korosztályos együttes az utolsó őszi forduló mérkőzését, amely küzdelmes 90 perc után 1-0-s nyugati győzelmet hozott.

– Sajnos el kell mondani, hogy túl kevés volt a minőségi gólszerzési lehetőségünk. Abban kellene előrelépni, hogy mindig folyamatosan középen akarunk bontani, pedig a széleket kellene hatékonyabban használni, a támadáshoz csatlakozó szélső védők segítségével, amit folyamatosan ki is emelünk a játékosoknak. Ehhez pedig koncentráció, és megfelelő kommunikáció szükséges, hogy ütemben induljon a támadás minden eleme, ezen pedig még finomítanunk kell a tavaszi szezonra.

A játékos-utánpótlással nincs tehát gondja a felcsúti szakvezetésnek, és a többi országos korosztályos bajnokságot figyelembe véve sincs okuk a szégyenkezésre. Eggyel lejjebb, az U17-esek bajnokságában második helyen telelnek a PFLA fiataljai a Budapest Honvéd mögött, és ugyanígy tesznek az U16-osok is. U15-ben és U14-ben viszont PFLA-elsőségnek örülhetnek féltávnál, előbbi együttes a Honvéd, míg utóbbi a Ferencváros ifjait utasították maguk mögé. 2020-ban izgalmas folytatás következik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában