Sport

2017.08.10. 19:45

Az összes lány finalista - A magyarok bejutottak a szombati döntőbe a vb-n

SZÉKESFEHÉRVÁR A női és a férfi váltók küzdelme után, csütörtökön a női selejtezőkkel folytatódott a junior öttusa világbajnokság a megyeszékhelyen.

FMH-információ

A keddi nyitónap aranyérmet hozott a volános Varga Eszter és a fővárosi Zs. Tóth Anna révén, másnap, a férfi váltóban Farkas Martin és Tomashof Soma nem kapta el ennyire a fonalat, a 12. helyen zártak. Csütörtökön a női selejtezővel folytatódott a program, négy magyar lány volt érintett, a székesfehérvári Stróbl Anita, az Alba Öttusa SE versenyzője a csoportjában 10. lett, könnyedén jutott a szombati fináléba. Nem volt gondja Simon Saroltának sem, ellenben Boros Alexandrának és Barta Lucának nagyon kellett izgulnia, hogy ne maradjon le a 36-os döntőről.

Az AÖSE sportolója, Stróbl Anita a második legjobb időt úszta a városi uszodában Fotó: Koppán Viktor

A 61-es mezőnyt két részre osztották, Stróbl és Simon a B-jelű csoportban kapott helyet . Előbbi remekül úszott, egyéni legjobbjával a mezőny második legjobb idejét produkálta, amivel megalapozta a nyugodt délutánját. Vívásban 15 siker mellett 14 vereséget szenvedett. Jobban is állt, ám az utolsó két asszóját elrontotta. A kombinált számnak a 9. helyen vágott neki, végül csoportjában 10. lett, Simon 12. lett, mindketten magabiztosan kerültek a döntőbe. Boros az A-csoportban 16., Barta pedig 18. helyen zárt, kiderült, mindketten ott lehetnek a szombati fináléban, a 31., illetve a 36. pozíciót megszerezve. "Jól úsztam, a vívásom is elfogadható volt. A futás jól ment, a lövészetemen van mit javítani" - mondta Stróbl.

Pénteken a férfiak egyéni selejtezője következik, a vívás 11.30-kor, az úszás 12.30-kor kezdődik, míg a kombinált szám 17.30-kor, a Bregyóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!