Sport

2013.06.11. 08:53

Dávid Kornél, az optimista elnök

Dávid Kornél hazaérkezett külföldről. Az Alba Regia SC elnökét arról faggattuk: milyen munka vár rájuk, hogy sikeres csapatot építsenek a következő bajnoki esztendőre?

Silye Sándor

Mint tudjuk: 13 év után 2013-ban magyar bajnok lett a Bericap Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Az a csapat, ami néhány nap után kiderült, már csak volt. Ismert a tény: távozott Keller Ákos, Lekli József, Bódi Ferenc abbahagyta, de Juhos Leventét, Supola Zoltánt is több helyre hívják, bár ők kijelentették lapunkban: maradni szeretnének, ha Mi van, mi nincs, mi lesz?

-Tudjuk, nagy munka vár ránk, de nem kell megijedni, jó csapatunk lesz a következő bajnoki évben is. Aki menni akar, az mehet, aki maradni akar, az marad ha meg tudunk állapodni. Hallottam, sokan kétsége estek. Kár volt, felesleges lenne temetni a jövő évi együttest, az esélyeket. Tárgyalunk a játékosokkal, van, aki távozott, lesz, akit mi nem akarunk megtartani. A bajnokság október elején kezdődik, addig rengeteg időnk van még – mondta az elnök.

- Ez az optimizmus, a realitás az, hogy kapcsolataival sokat tud segíteni a légiósok terén ?

- Most jöttem haza Olaszországból, az Alba Fehérvár ügyét szem előtt tartva is tettem a dolgomat. Megnézzük a számításba jöhető játékosokat, és majd közösen döntünk a szerződtetésüket illetően. A légiósokkal nem lehet probléma, hiszen jelentkezőből van, lesz elegendő. A céljaink nem változtak: amint megismerjük az Europa Challenge kiírását, jelentkezünk, addig tárgyalunk magyar játékosokkal, edzőkkel, nem vagyunk semmiről sem lekésve.

- Gondolom Dzunics mester távozása meglepő volt. Ne mondjon nevet, de magyar, vagy külföldi edző lehet az utód?

- Tényleg nem mondok nevet, de való igaz, lehet magyar és külföldi is az új szakvezető. Amikor Dzunics Braniszlav így döntött nem örültünk, de elfogadtuk, hogy meg akar újulni, és amikor letettem a telefont máris azon gondolkoztam, gondolkoztunk, miként tudjuk megoldani az edzőkérdést? A mi volt már nem kérdés, a mi lesz annál inkább!

- A bajnokok közül ki marad biztosan, és kiket szeretnének megtartani?

- A játékosokat illetően sem szeretnék neveket mondani. Ami biztos: vannak játékos- és edző jelöltjeinket, amikor bármi biztossá válik, azt azonnal nyilvánosságra hozzuk. A külföldi kosarasaink – Moore, Wood, Hollis, Jones – mondták: visszajönnének. De persze esetükben nem lehet tudni, augusztusban mit fognak gondolni Nyilván mennek a nyári ligákba, ezért aztán bármi előfordulhat. Szeretnénk a folyamatosságot a külföldi játékosok terén, de ez is csak később válhat biztossá. A leglényegesebb feladat, hogy hamar találjunk egy jó edzőt.

- Vasárnap örültünk, de hétfőn már szétkapták a csarnokot, építkeznek. Hol a főhadiszállásuk?

- A Raktár utcában a jégcsarnok környékére költöztünk, ott dolgozunk. Ami a csapatot illeti: aláírtuk a szerződést a VOK-al, ott kezdi és folytatja a felkészülést a társaság. A mérkőzéseket tekintve még nem tudom megmondani hány mérkőzést játszunk ott és mennyit idegenben ősszel, ehhez ismerni kell majd a bajnoki kiírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!