Sport

2012.02.06. 18:42

Az MMA világ- és Európa-bajnok Felföldi Szabolcs legyőzhetetlen volt

Tököl - Magyarország győzelmével zárult a X. Juhász Ferenc kempo emlékverseny és nyílt kempo világbajnokság. A csapatverseny 2. helyét Ukrajna, a harmadikat Románia szerezte meg.

Matók János

Több,  mint négyszázan léptek tatamira, illetve szorítók közé az idén jubileumot ünneplő, a néhai kempo mester, Juhász Ferenc emlékét őrző verseny három napja alatt, amely során két kontinensről tíz nemzet budokáit látta vendégül a tököli sportcsarnok. A hazaiakon kívül németek, portugálok, oroszok, ukránok, csehek, románok, horvátok és szlovákok képviselték Európát, a brazil csapat révén pedig egy dél-amerikai ország is részt vett a világbajnokságon.
A programban pénteken a technikai (kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem), szombaton a light-contact és chikara curabe, amíg vasárnap a full B, full A, valamint a törés versenyszámok kaptak helyet. A vb-t a helyszínen tekintette meg Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, és Nagy Csonttörő János világbajnok bokszoló, akik saját edzéseiken is rendre hasznosítják a kempo stílus különféle technikáit.
Felföldi Szabolcs profi MMA világ-és Európa-bajnok a full-contact kategóriában ismét bizonyította hírnevét: valamennyi meccsét megnyerve világbajnoki címet szerzett a 77-84 kg-os súlycsoportban.
-  Minden tudásomra szükségem volt, mivel rendkívül jól felkészült ellenfeleket kaptam. Az utólag igen hasznosnak tűnő, szűk két hónapos felkészülésemnek köszönhetően sikerült begyűjtenem az újabb világbajnoki címemet   Felföldi 2007-ben és 2010-ben már nyert ebben a kategóriában , aminek most nagyon örülök  - mondta boldogan a világbajnokság után az egykori birkózó, Felföldi.

Címkék#mma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!