Sport

2009.05.15. 02:29

Az ifjaké a pálya a Puskás-Suzuki Kupán!

Budapest - Június 11-től 14-ig Felcsút és Székesfehérvár lesz a helyszíne a II. Puskás-Suzuki Kupának, melyen hat egyesület U-17-es labdarúgóiból álló csapata vesz majd részt.

Bobory Balázs

A szervezők idén is kitettek magukért, a tavalyinál népesebb és erősebb mezőny sikerült összeverbuválni a már egy éve is nagy sikert aratott rendezvényre. A felcsúti labdarúgó akadémia névadójáról, Puskás Ferencről elnevezett nemzetközi tornán többnyire olyan alakulatok kaptak meghívást, amelyekben valaha szerepelt, vagy edzőként irányított a Szágúldó Őrnagy . Így aztán ismét Magyarországra érkezik a Real Madrid és Panathinaikos alakulata, itt lesz a Slovan Bratislava, a magyar mezőnyt pedig a házigazda Puskás Akadémia együttese mellett a Budapest Honvéd és a Ferencváros képviseli majd.

Tegnap az ünnepélyes sorsolást is megtartották, mégpedig Óbudán, az ugyancsak Öcsi bácsiról elnevezett étterem különtermében. A magyar együttesek mindegyik képviseltette magát, felvonult az FC Fehérvár teljes vezérkara, Garancsi Istvántól kezdve Berzi Sándoron át, egészen Mezey Györgyig. A Honvédtól az ügyvezető, Gács Pál tisztelte meg jelenlétével az eseményt, míg a Ferencváros részéről Lipcsei Péter, a zöld-fehérek csapatkapitánya segédkezett a sorsolásban. Érdekesség, hogy a Fradi középpályása éppen a saját egyesületét tartalmazó golyót emelte ki az üveggömbből, majd nevetve hozzátette: könnyű volt, ez az egyetlen volt meleg...

A sorsoláson természetesen megjelent és rövid beszédet is tartott Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója, aki köszönetet mondott a névadó szponzornak, hogy a nehézt időkben sem hátrál ki a sport támogatása mellől. Orbán elmesélte: büszkeséggel töltötte el, hogy amikor párhónappal ezelőtt a Real Madrid edzőközpontjában járt néhány futballszakember társaságában, a kupákat, serlegeket tartalmazó vitrinben látta az I. Puskás-Suzuki Kupa első helyéért járó trófeát is, mégpedig eléggé megbecsült helyen. Tavaly a királyi gárda ifjai győztek, megelőzve a Puskás Akadémiát, a Panathinaikost és a Honvédot.

Kovács Ferenc, az FC Fehérvár tiszteletbeli elnöke és az akadémia szakmai bizottságának tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a torna egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a sajtó is nagy terjedelemben foglalkozik az ifjúsági viadallal és ez azért lehet gyümölcsöző, mivel a következő években még nagyobb szabású kupát szeretnének szervezni Fejérben.

A csoportmérkőzésekre az első három napon kerül sor Felcsúton, a helyosztóknak pedig már június 14-én a Sóstói Stadion ad helyet, melyet a Fehérvár FC Kft. biztosít az akadémia és a rendezvény számára.

Ugyancsak vasárnap kerül sor a VIP-kupára, melyen a névadó cég dolgozói és a magyar újságíró válogatott mellett a Puskás Akadémia edzői, dolgozói lépnek pályára egymás ellen.

Tegnap Puskás Ferencné, Bözsike néni jelenlétében kisorsolták a csoportokat, a szervezők két triót alakítottak ki. Az A-csoportba került a Puskás Akadémia mellé a Ferencváros és a Slovan Bratislaval alakulata, míg a B jelű hármasban Real Madrid a Panathinaikosszal és a Honvéddal küzd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!