Sport

2017.08.29. 16:10

Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán még nem látott csapatokkal vívnak

SZÉKESFEHÉRVÁR 2009 áprilisában tragikus hirtelenséggel hunyt el az Alba Volán legendás játékosa, Ifj. Ocskay Gábor. A klasszis csatár tiszteletére rendezett jégkorong tornával idén immár kilencedik alkalommal emlékeznek a hokibarátok.

Ferencz Balázs

- Igyekeztünk átstrukturálni a tornát, elengedtük a régi csapatokat és új együtteseket hívtunk meg - adta hírül a péntektől vasárnapig zajló Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát felvezető sajtótájékoztatón Fekti István, a Fehérvár AV19 SC szakmai alelnöke.

Ilyen csapat lesz a német másodosztályban érdekelt Lausitzer Füchse. A DEL2-ben tavaly a legjobb vezetőedzőnek választott Hannu Järvenpää tehát visszatér Székesfehérvárra, mégpedig vélhetően egy remek csapattal.

- A KHL-ből négy év után az EBEL-be visszatérő Medvescsak Zagreb is minden bizonnyal komoly játékerőt képvisel, akárcsak a szlovák Extraligában érdekelt Érsekújvár. Reméljük, hogy ez a torna jól illeszkedik majd a csapatunk felkészülési menetrendjébe, és segítségével a lelkes szurkolóink is rá tudnak majd hangolódni a 2017/18-as szezonra, ami szeptember 8-án veszi kezdetét - tette hozzá Fekti István.

A Visegrád Kupa négy meccsével a Fehérvár AV19 már túl van a felkészülési mérkőzések felén. Benoit Laporte elégedett a keze alatt formálódó gárdával.

A finn Arttu Luttinen a Fehérvár AV19 SC egyik erőssége lehet az idei szezonban Fotó: Koppán Viktor

- Nagyon boldog vagyok ezzel a csapattal - mondta a vezetőedző. - A hazai játékosok nagy része nem volt jégen a nyáron, ez pedig egy kissé rányomta a bélyegét a teljesítményre. 100 százalékot adtunk ezeken a mérkőzéseken, hiszen minden meccsen nyerni akarunk, de a legfontosabb, hogy a szeptember 8-i szezonrajtra álljunk készen. A srácok megértették a mérkőzések jelentőségét és hogy hogyan kell időzíteni a formát. Az utolsó két mérkőzésen nehéz dolguk volt, mert a jég minősége nem tette lehetővé a folyamatos és jó játékot. Meccsről meccsre jobban játszunk, kevesebb időt töltünk a védekező harmadban, egyre többet támadunk, ez pedig pozitív. Az EBEL hasonlít a DEL-hez abból a szempontból, hogy minden csapat évről évre erősödik, de ez egy nagyon lelkes és dolgos társaság, úgyhogy mindenképpen a playoff a cél. A tavalyihoz képest gyorsabb és képzettebb társaság jött össze. Összetartó a csapat, szerethető, a srácok kiállnak egymásért, úgyhogy minden adott a jó szerepléshez.

-A fiatalabb magyar játékosok felé kanyarodtunk, de maradtak rutinos magyar válogatottak is a keretben - vélekedett Szélig Viktor, szakmai igazgató. - Egészséges egyensúlyt sikerült kialakítani a rutinos és a kevésbé rutinos, de nagyon lelkes játékosok között. Egy héttel a szezonkezdet előtt van lehetőség kísérletezni.

A kapus Mark Visentin sérülése után már edzésbe állt, s a betegségéből felépülő Kiss Zsombor is hamarosan harcra kész. A csapatkapitány, Kóger Dániel szerint a csapat tagjai egymásért is dolgoznak, s ez fontos eleme lesz az Emléktornának és a szezonnak is.

Szeptember 1., péntek:

16.00 Medvescak Zagreb-HC Nové Zámky

19.15 Fehérvár AV19 SC-Lausitzer Füchse

Szeptember 2., szombat:

16.00 L. Füchse-Nové Zámky

19.15 Fehérvár AV19-Medvescak Zagreb

Szeptember 3., vasárnap:

15.00 Lausitzer Füchse-Medvescak Zagreb

18.30 Fehérvár AV19 - Nové Zámky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!