Teke

2019.09.08. 20:57

Az ifinek már megvan az első győzelme

Tisztességgel helytálltak első hazai Szuperligás mérkőzésükön a Köfém SC tekései.

Dévai N. Csaba

Nyerhető mérkőzés vár két hét múlva a Köfém SC-re

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap / Archív

Az első fordulóban Zalaegerszegen, szombaton pedig hazai pályán az első osztály két prominens csapatával találták szembe magukat a fehérvári tekések, és bár ezúttal ígéretes volt a kezdés, nem sikerült megnehezíteni az esélyesebb Répcelak dolgát.

Szokásos módon először a két fél ifjúsági csapata lépett pályára, ahol ellentmondást nem tűrő módon győzött 4:0 arányban Németh István-Sziklási Tibor Levente fehérvári páros, ezzel megszerezve első győzelmüket az idei kiírásban. A „nagyoknak” ezt követően nem sok babér termett, ütött fákat tekintve ugyanis 3335:3515, míg szetteket nézve 1:7 arányban győztek a vendég répcelakiak – a legeredményesebb hazai játékos Poroszlai Gergő lett 585 ütött fával.

Nyerhető mérkőzés vár két hét múlva a Köfém SC-re
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyoldalúnak tűnő eredmény ellenére sem kell lehajtott fejjel járni a Köfém tekéseinek, hiszen ismét egy Dávid és Góliát párhuzamnak megfelelő összecsapáson vannak túl.

– Négy világbajnok játékos szerepelt a Répcelaknál, ezzel együtt sikerült egy izgalmas mérkőzést játszani ellenük, mert nekik is kellett kapaszkodni, hogy tudjanak nyerni – nagyon nagy „baki” lett volna részükről, ha itt kikapnak – nyilatkozta Bata Jenő szakosztályvezető. – A következő fordulóra kiírt, Kazincbarcika elleni mérkőzés valószínűleg elmarad, két hét múlva viszont itthon, a Ferencváros ellen már győzelmi reményekkel lépünk majd pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában