Sport

2016.09.19. 10:51

Az FKC a második fordulóban a romániai HC Roman együttesével találkozik

Gdynia – Kettős győzelemmel, 55-34-es gólkülönbséggel lépett az EHF-kupa selejtezőjének második fordulójába az Alba FKC.

Horog László

A lengyel Vistal megszorongatni sem tudta a fehérváriakat, akik a Verseci úton 28-17-re, idegenben pedig 27-17-re nyertek. Deli Rita tanítványai október közepén, Romániában folytatják a küzdelmeket.

– Gratulálok a csapatnak, az első meccsen szerzett nagy különbség ellenére idegenben is végig koncentráltan, fegyelmezetten játszottak. Ezúttal sem fért kétség a győzelmünkhöz. Igazi csapatmunka volt ez, bízom abban, hogy a szombati, első bajnoki meccsünkön, Dunaújvárosban is hasonlóan teljesítünk. Nyerni szeretnénk a megyei rivális ellen is. Úgy gondolom, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a Kohászt legyőzzük. Ami viszont aggodalomra ad okot, az Mayer Szabina sérülése. A harmadik percben a parketten maradt egy hirtelen mozdulat következtében. Nagyon fontos láncszeme az együttesnek, a tüzetes orvosi vizsgálatok majd kiderítik, mennyire súlyos a térdsérülése.

Fotó: Horog László


– A Vistal nem muzsikált jól. Többet várt tőlük?

– Minden csapat annyit játszik, amennyit ellenfele enged neki. Mi most ennyit engedtünk. Ismét jól védekeztünk, a lengyelek is igyekeztek, váltogatták a formációkat, de mindegyik elképzelésükre volt hatékony válaszunk. Forgattuk a játékosainkat, bárki érkezett a pályára, ugyanazzal a sebességgel tudtuk folytatni. Mayer a meccs elején kiesett, az ő hiányát is sikerült pótolnunk szervezettséggel. A másik beállós, a brazil Piedade két hete készül velünk, minden jel arra mutat, sikerült beilleszkednie. Aminek szintén örülök, hogy két, fiatal játékosunk átesett a tűzkeresztségen a nemzetközi porondon, a 15 éves Hudra Enikő és a 20 esztendős Boldizsár Bianka is szóhoz jutott. Előbbi 15, utóbbi 5 percet játszott, megilletődöttség nélkül.

– A következő ellenfél a HC Roman. Megkezdték már az információk begyűjtését róluk?

– Néhány dolgot már tudunk, de a lényegi kérdések most következnek. Eddig a Gdyniára fókuszáltunk, az első mérkőzés jelentős differenciája után sem bíztuk el magunkat. Szeretnénk messzire jutni a sorozaton, mindenkinek megadjuk a tiszteletet, csak az adott ellenfélre koncentrálunk. 

– A bajnokságban mit vár a gárdától?

– Helyezésre nem szeretnék tippelni, mindenki erősített, komoly csata várható a dobogós helyekért. A Győr ismét kiemelkedik, a Fradi is komoly tényező. Úgy gondolom, mi is ott leszünk az élmezőnyben. A felkészülést jól sikerült, jelentős, fizikális munkát végeztünk, de még nem érzem késznek a csapatot. Formálódunk, haladunk. Lényeges, a lányok meccsszituációkban jól alkalmazkodnak az új helyzetekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!