Sport

2009.05.25. 02:29

Az FC Fehérvár legyőzte a Nyíregyháza csapatát

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában az FC Fehérvár 2-0-ra győzött a Nyíregyháza ellen. Dvéri pályára lépett a 350. meccsén, amit a szépségkirálynő is látott.

Matók János

Érdemes volt szombaton a szokásosnál korábban helyet foglalni a Sóstói Stadionban. Hiszen a Videoton Utánpótlás Kupa gálamérkőzése Fejér megye és a Videoton Labdarúgó Közalapítvány U7-es, U9-es és U11-es korosztályú fiatal tehetségei adtak számot a tudásukról. Nem túlzás: jó pár kissrác nevével találkozunk majd esztendők múltán az FC Fehérvár felnőttcsapatának az összeállításában.

A gyerekek után az FC Fehérvár és a Nyíregyháza vonult ki a centerpályára, hogy elkezdődjön a Vidi idei utolsó hazai mérkőzése. Előtte még a hazai játékosok egy-egy labdát rúgtak ki a nézők közé a lelátókra. Közöttük Mohl Dávid, aki a főlelátó 3. emeletét vette célba, ahol jó barátja, a sérült Nagy Dani foglalt helyet. Majdnem sikerült, hiszen a magasba szálló labda mindössze 5-6 méterre kerülte el Nagyot. Akitől viszont pár méterre egy új magyar sztár foglalt helyet, s aki miatt a Vidi futballistái még csütörtökön este sűrűn küldték az sms-szavazataikat...

Nem csigázom az érdeklődésüket: az FCF játékosának, Lázár Pálnak a barátnőjéről, Kocsis Korinnáról van szó, aki az egyik kereskedelmi televízió Királynő című produkciójában lett a Miss Earth Hungary és a közönségdíj győztese, s mint ilyen Manilában képviseli majd hazánkat. Ezek után nem csoda, hogy Lázár sikeres szezont tudhat maga mögött, hiszen bejátszotta magát a csapatba, arról nem is beszélve, hogy Korinna két és fél éve a barátnője.

És akkor ezek után a mérkőzésről, ahol a Vidi az első perctől kezdve óriási fölényben játszott. A hazaiak szokásukhoz híven rengeteg gólhelyzetet elpuskáztak az ellenfél kapuja előtt. Az elsőt az 5. percben láthattuk, amikor Farkas szöglete után Alves - aki egyébként valóban brazilos játékot villant fel néha - a kaputól 7 méterre a háló helyett az égbe vágta a labdát. Vagy a másik brazil, a fiatal Alison, akiben tényleg van fantázia, de elhamarkodottan tüzelt a kapu mellé. Az első gólt a 15. percben láthattuk: Alves remek kiugratása után Szakály önzetlenül Sitku elé tálalt, aki 5 méterről nem hibázott, 1-0. Aztán a szünet előtt még Horváth fejese, majd Alison és Sitku lövése nem talált célba, a kapuba.

A második félidőben az 58. percben vastaps köszöntötte a pályára lépő Dvéri Zsoltot, aki a 350. NB I-es mérkőzését ünnepelhette. Egyébként a fehérvári labdarúgás egyik ikonjával készült beszélgetést lapunk keddi számában olvashatják. A népszerű Drazsé a 74. percben benne volt a Vidi második góljában: a jobb oldali szöglete utáni kavarodás végén, Alison 3-4 méterről lőtt a kapu közepébe, 2-0.

Varga István, az FC Fehérvár vezetőedzője: - A látottak alapján teljesen megérdemelten győztünk. Sokat támadtunk, rengeteg helyzetünk volt, de csak két gólt szereztünk. Ám győzelemmel búcsúztunk el.

Tajti József, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Gratulálok a Fehérvárnak, s ha őszinte akarok lenni: az eredmény számunkra hízelgő. Csak az az örömünk, hogy meghosszabbodott az NB I-es tagságunk.

FC Fehérvár-Nyíregyháza 2-0 (1-0)

Sóstói Stadion, 1508 néző. Vezette: Fábián Mihály (Ortó Gyula, Demeter János).

FC Fehérvár: Sebők 6 - Lázár 6, Radovics 6, Horváth 6, Andics 7 - Alison 6, Szakály 6, Farkas 6, Elek 6 - Sitku 6, Alves 7. Vezetőedző: Varga István.

Nyíregyháza: Lazareanu 6 - Lakatos 5, Nánási 5, Hegedűs 4, Éles 4 - Miskolczi 5, Oláh 5, Zabos 4, Odrobéna 4 - Sztojkov 5, Szilágyi 4. Vezetőedző: Tajti József.

Csere: Szakály helyett Dvéri 6 (az 58. percben), Sitku helyett Karadzsics (a 73. percben), Alves helyett Kocsis (a 86. percben), illetve Szilágyi helyett Dosso 5 (az 54. percben), Zabos helyett Bakos 5 (az 56. percben), Odrobéna helyett Majoros (a 67. percben).

Sárga lap: Alison, Horváth, Dvéri, illetve Miskolczi, Szilágyi, Bakos.

Szögletarány: 9:5 (3:3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!