Sport

2014.05.06. 17:10

Öttusa: akár négy fehérvári is indulhat a júliusi felnőtt Eb-n

Székesfehérvár - A városházán megtartották a júliusi Bericap felnőtt női-férfi Európa-bajnokság első hivatalos sajtótájékoztatóját. Fehérvár az idén sem marad rangos sportesemény nélkül.

Matók János

Balról jobbra Réczei Géza, Cser-Palkovics András, Papp Dénes és Vörös Zsuzsanna a tájékoztatón

A tájékoztatón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetét fejezte ki a Magyar Öttusa Szövetségnek, hogy lehetővé tette a fehérvári rendezést, melynek házigazdája a város és a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya. Nem véletlen a MÖSZ döntése nívós helyszín hiányában a nemzetközi szövetség kérte fel hazánkat , hiszen a Volán Fehérvár meghatározó műhelye az országnak. Jellemző, az olimpia kivételével számtalan világ- és Európa-bajnokságnak adott otthont a város. Az idei helyszín is szinte kuriózumnak számít Európában, mert az ritkán fordul elő, hogy gyakorlatilag egy helyszínen (az uszoda és a Bregyó-köz távolsága szinte elhanyagolható) rendezik a versenyt.

Mondandójában a MÖSZ elnöke, Réczei Géza a többi között kijelentette: Fehérváron szeretik a sportágat, és ez kölcsönös, nem véletlen hogy ismét egymásra találtak a júliusi felnőtt Eb kapcsán. Tapasztalata szerint a város ismét mindent megtesz, hogy a legjobbat hozza ki a rendezvényből, s az is példaértékű, ahogy a helyszínt biztosítja. A névadó ügyvezető igazgatója, Papp Dénes számára megtisztelő ezt a sikersportágat támogatni, s ahogy kijelentette: Csak a győzelem, annak van értéke, az dicsőség a városnak és Magyarországnak. A Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna aki az utolsó fehérvári felnőtt Eb-n, 2000 nyarán lett először aranyérmes optimista, szép és sikeres versenyben reménykedik az új helyszínen. Sok nézőre külföldire és hazaira egyaránt számítanak, s miután a Bregyó-közben nyáron rengeteg gyerek táborozik, szinte biztos, hogy buzdításban nem lesz hiány. Ezt a magyar versenyzők kiváló ereményekkel hálálhatják meg. Ami a versenyzőket illeti: az Eb-n húsz nemzet 120 sportolója, várhatóan 70 férfi és 50 nő áll majd rajthoz.

- Bízom az olyan jó szereplésben, mint amilyen a tavalyi fehérvári junior világbajnokságon is volt - mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. - Nagyon eredményes lehet számunkra az Európa-bajnokság, hiszen a versenyzőink éhesek a sikerre.

Ami a magyar válogatott összetételét illeti, azt a szövetség bizottságai hagyják majd jóvá, de fehérvári részről Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Demeter Bence, és a férfi váltóban Demeter Gergely részvétele tűnik szinte biztosnak. A szervezőbizottság elnöke, Simóka Beáta, míg a versenyigazgatói posztot Demeter József tölti be. A bizottság tevékeny részese Mészáros Attila, Tóth István, Sárvári László, és Vörös Zsuzsanna, ők már keményen dolgoznak a sikeres Eb-ért.

Július 10. csütörtök: női selejtező, július 11. péntek: férfi selejtező, július 12. szombat: női egyéni és csapatdöntő, július 13. vasárnap: férfi egyéni és csapatdöntő, július 14. hétfő: vegyesváltó (mix), július 15. kedd: hagyományos női, férfi váltó.

Az Európa-bajnokság helyszínei, úszás: Csitáry G. uszoda, vívás: a Regionális Atlétikai Központ futófolyosója, lövészet és futás (kombi) az atlétikai pályán, lovaglás: Olimpiai Park (mind a Bregyó-köz)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!