Sport

2009.07.11. 02:29

Az aranykapuban

Székesfehérvár - Folytatta kiváló szereplését a H. Szondi SE ob I-es teniszcsapata. A fehérváriak legutóbbi találkozójának a tétje a biztos ezüstérem, és a felsőház kapujába jutás volt.

Silye Sándor

A szondisok a laktanyai pályákon fogadták ellenfelüket, a Kőszeg legénységét. A tétnek megfelelően kiélezett küzdelmet vívtak a pályákon játszók, de a szoros mérkőzések ellenére is végeredményben magabiztos hazai siker született. A H. Szondi SE teniszcsapata a szakosztály fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el. Véget ért az együttes hét év óta tartó bronzkorszaka, és immár minimum ezüstérmes a társulat.

H. Szondi SE-Kőszeg 6:3Egyéniben: Orsula Martin-Hirn Stefán 2:6, 7:6, 3:6; Filipenkó Viktor-Solymosi Nándor 6:2, 6:2; Nemcsek Norbert-Uonyi Péter 3:6, 6:2, 6:0; Wacha Gergely-Úr Csaba 2:6, 3:6; Gyuris Gábor- Maitz Pál 6:3, 6:4; Rekedt Zoltán-Devecseri Olivér 6:2, 6:1.

Párosok: Orsula, Nemcsek-Hirn, Szele Miklós 7:5, 6:1; Ébel Attila, Filipenkó- Maitz, Solymosi 6:4, 6:4, Gyuris, Kisantal Péter-Úr, Uzonyi 4:6, 4:6.

Szombaton 11 órakor játssza utolsó meccsét a csapat Budaőrsön, akkor és ott dől el, ki léphet a a Szuperligába? Ami biztos: a szondisok részéről mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania azon az egy meccsen, és ha ez sikerül, abban az esetben legalább egyszer átléphetik az ígéret földjének a kapuját, az ország legjobb 8 csapata ellen játszhatnak bajnokit. Davis Kupa játékosok ellen olyanok játszótársai lehetnek, akik a világ nagy pályáin is járatosak. Ez nagy bravúr lenne a státuszát tekintve amatőrnek, produktuma alapján profinak nevezhető együttes részéről.

- Az öt győzelem magáért beszél - örvendezett Szentes László, a H. Szondi SE elnökhelyettese. - Kilenc éve vagyunk az első osztályban, hét bronzérmet gyűjtöttünk, ami szintén kimagasló eredmény. Az első ezüstünk már biztos a Kőszeg felett aratott győzelemmel, ezt szeretnénk Budaőrsön bearanyozni . Tudjuk: nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, hiszen a budaőrsieknél professzionális státuszú játékosok egész sora található. Persze nem feltartott kezekkel megyünk, de a realitásokkal tisztában kell lenni. Ha a mostani csapatot meg tudjuk tartani, a vendégként nálunk teniszező 16 éves Sári Botond fejlődése töretlen lesz a többi fiatalunkkal - Filipenkó, Nemcsek - együtt, abban az esetben jövőre nagyobb eséllyel várhatjuk a rájátszás végét. Tudomásul kell venni: a Budaőrs most még külön klasszist képvisel.

Gazdagok, szegények, szegény gazdagok

A tenisz közismerten a legtöbb pénzt igénylő sportok egyike. A szondisoké az élvonalbeli együttesek között nem a legjobban eleresztett szakosztályok közé tartozik. Fel lehet oldani ezt az ellentmondást az eredményesség érdekében? Szentes László szerint ez kötelező feladat nemcsak nekik hanem valamennyi teniszszakosztály számára. De ez csak abban az esetben oldható meg(fel), ha a szülők és edzők is hozzáteszik ehhez a megukét. Nemcsak szakmai értelemben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!