Sport

2015.06.08. 13:36

Az AlbaRG ritmikus gimnasztikázói négy aranymedált nyertek

Székesfehérvár - Remek hangulatban, mintegy száz gyermek részvételével aratott nagy sikert szombaton az I. AlbaRG Kupa. A Jáky Középiskola tornatermében szervezett ritmikus gimnasztika szabadidős versenyen a tornászok hat korcsoportban, egyéni és csapat kategóriákban mutathatták meg, mit tudnak.

Ferencz Balázs

Székesfehérváron újonc a sportág, a ritmikus gimnasztika alapjait tavaly szeptember óta tanulhatják a fiatal hölgyek a városban. Simon Orsolya irányítása alatt fejlődnek a lányok, a 70-80 igazolt sportoló közül 14-en, 18-an vállalják a megmérettetést a versenyeken is.

Simon Bernadett produkciójának is tapsolhatott a publikum. Fotó: Koppán Viktor

A fiatal egyesület a versenyrendezéssel is kacérkodik, az I. Alba RG Kupán száz kistornászt láttak vendégül. Fehérvári szempontból remek eredmények születtek, hiszen négy arany-, nyolc ezüst-, és három bronzérmet tartottak itthon a lányok.

A legkisebbeknél, a mini korcsoportban (2009-2010 korosztály) Simon Bernadett arany minősítéssel az előkelő 3. helyen végzett. A kisgyermek kategóriában ezüst minősítéssel Simon Laura a 4, Schmöltz Rebeka a 6. helyet szerezte meg. A gyermek kategóriában Jecs Noa és Radics Panna ezüst, Nyiredi Kata bronzéremnek örülhetett. A serdülőknél Rendek Panna egy hajszállal maradt le az aranyéremtől, Kókány Hanna élete legjobb versenyzésével ezüst minősítéssel a 6. helyen végzett. Élete első versenyén Pákozdi Lilla ezüstéremnek örülhetett, míg Gál Johanna és Béres Anna bronzérmet szerzett. Tihanyi Lili kimagaslóan szép, magabiztos gyakorlatával megnyerte a junior kategóriát. Béres Anna-Jecs Noa megnyerték a gyermek korcsoport duó versenyét. A fehérvári serdülő trió csapat második helyet szerzett, míg a junior csapat szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!