Sport

2015.09.10. 17:04

Az Alba Regia KSE szinte minden poszton erősített, a hatodik helyre pályázik idén

Székesfehérvár - Az Alba Regia KSE csapatánál gőzerővel készülnek a 2015/16-os másodosztályú férfi kézilabda bajnokságra.

Krebsz András

Molnár Csaba vezetőedzőként már a harmadik szezonjának vág neki a nyáron alaposan megfiatalodott együttesével.

– Elégedett a felkészüléssel?

– Teljes mértékben, hiszen nagyon jól dolgoztak a srácok, bár a végére sajnos kijött néhány betegség, de ezektől eltekintve boldog vagyok. A három felkészülési időszakból, amit velem töltöttek, ez sikerült a legjobban. Jó erőben van a gárda, rendelkeznek egy közös céllal, minden egyes játékosom tudja, mit akar a bajnokságtól, mi a feladata. Ráadásul ezt el is fogadták a fiúk, a posztokért való konkurenciaharc pedig esetünkben pozitív irányba viszi a társaságot. Még soha nem vártam ennyire optimistán a szezonkezdést, mint most.

– A gárdonyi edzőtáborozást követően augusztus közepén a nagy hagyományokkal rendelkező, nemzetközi Cell-Cup keretein belül adtak számot a tudásukról, ahol egyenesen a döntőig meneteltek.

– Minden mérkőzésen akadtak jó teljesítmények. Kezdünk végre olyan csapattá formálódni, ami a tavalyi szezonban egyáltalán nem volt ránk jellemző. A teljes gárda együtt edz, a srácok megtanultak egymásért harcolni, eltűntek az együttesen belüli klikkek. Amennyiben ezt a mentalitást átmentjük, úgy ez fontos pontokat jelenthet. – vélekedett Molnár Csaba.

– Az ARKSE hét új igazolással vág neki a szezonnak, milyen szerepet szán az újonnan érkezőknek?

– Sajnálatos módon Tolnai Péternek kiugrott a válla, a hétvégén még biztosan nem léphet pályára. Jobb szélen rajta kívül Szerencsés Szilveszter és Bándi András alapvetően a jövő emberei, akik azonban Péter sérülése miatt Pécsen a mélyvízbe kerülnek. Balátlövő poszton jelentősen erősödtünk, Bárdos Gergő és Tamás Ádám a különböző játékstílusaik miatt bővítik a variációs lehetőségeinket. Beálló pozícióba érkezett Vörös Bence, aki mozgékonyságával okozhat zavart az ellenfelek védelmében, remekül kiegészítik majd egymást Vasvári Gézával. György Dániel személyében egy minden hájjal megkent balszélsővel gazdagodtunk, aki véleményem szerint teljes mértékben meg fogja oldani a jelenleg szintén sérült Dreska Dániel mellett a feladatát.

Molnár Csaba (középen) új csapatot épít az ARKSE-nél és bízik az eredményes szezonrajtban (Fotó: Molnár Artúr)

– Az Ön irányítása alatt két esztendeje a 11., tavaly pedig a 9. helyen végzett a gárda. Az idei szezonban tovább folytatódik a javuló tendencia?

– Bízom benne! Idén nagyon erős bajnokságra számítunk, ám ennek ellenére a személyes célkitűzésem a 6-8. hely megszerzése, ami számunkra ebben a mezőnyben egy kimagasló eredményt jelentene, ugyanis több klub sokkal komolyabb feltételek mellett készülhet.

A fehérvári alakulat vasárnap Pécsen kezdi meg a szezont, Molnár Csaba szerint tanítványai egyértelműen győzni utaznak a kultúra városába. Az Alba legutóbb 2007-ben tudott Pécsről ponttal távozni, akkor a tréner még játékosként hat góllal járult hozzá a döntetlenhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!