Sport

2008.04.21. 02:28

Az Alba fent kezdi nehéz sorozatát

Székesfehérvár - Véget ért a kosárlabda-bajnokság alapszakasza, éppen úgy, ahogy haladtak a fordulók hétről hétre előre. Tehát nagy meglepetésekkel.

Silye Sándor

Április 30-án megkezdődik az egyenes rendszerű kieséses szakasz, amikor az 1-8., a 2-7., a 3-6., a 4-5. helyezettek meccselnek, a győztesek a legjobb négy között folytatják, a vesztesek befejezik, és az alsóházi sorrendet az alapszakaszbeli helyezés határozza meg. A tabella alapján az alábbi párosításban mérkőznek, az elől állók a kedvezményezettek, azaz többször játszhatnak hazai pályán: Falco KC-Nyíregyháza, Dombóvár-Körmend, Pécs- Szolnok, Albacomp-Paks. A 9-14. helyezettek Kecskemét, Sopron, ZTE, Kaposvár, MAFC, Vásárhely sorrendben kezdik a harcot a bentmaradásért.

Nem lesz könnyű dolga az albásoknak, mert mint Sabáli Balázs a soproni elvesztett csata után mérgesen kijelentett: elég már a kupagyőzelem mámorából! , és hozzátette, ettől kezdve azért dolgoznak, hogy a play-offban újra szebb napjaikat idézzék. Sokoldalú a paksi legénység, más stílust játszanak a Mészáros-Gulyás tengellyel és mást a külföldiekkel. Persze, a fehérváriak is készülnek, és hisszük, a tavalyi hazai környezet botlása nem ismétlődik meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!