Sport

2016.12.30. 18:05

Az Alba Fehérvár női kézilabdázói öt góllal verték a Békéscsabát

Székesfehérvár – Végig vezetve aratott fontos győzelmet a női kézilabda bajnokságban az Alba FKC, amely a Békéscsabát győzte le, 32-27-re.

Horog László

A kezdés előtt a hónap legjobb játékosát virágcsokorral köszöntötték a fehérvári szurkolói klub tagjai, akik Claudine Mendyt találták a legkiválóbbnak. Nagy taps köszöntötte a Debrecenből frissen igazolt Bojana Klikovacot is, a 21 esztendős, szemrevaló átlövő ezúttal mutatkozott be kék-fehérben. Herr bravúrjával indult a derbi, a túloldalon Májer Krisztina köszönt be, majd Herr újabb védése nyomán Piedade volt eredményes beállóból. Kazai ordító ziccert hibázott hanyagul, azonban Májer labdát szerzett és meg sem állt a kapuig. Kovacevic kozmetikázott az eredményen (3-1), közelebb jönni azonban nem tudtak, mert Herr hatalmas bravúrral védte Vukajlovic hetesét. A hazaiaknál is akadtak figyelmetlenségek, mégis növelték a különbséget, Piedade lerohanás után növelte az előnyt, hét perc telt el a meccsből, amikor a vendégek mestere, Skaliczki László időt kért. Ez sem segített, Bandelier talpról lőtt a hálóba, Vukajlovic válaszolt, erre Májer felelt, 6-2. Piedadét túlzott keménységért kiszórták, Klikovac jutott szerephez.

Két góllal közelebb jött az Előre, Gjorgjijevska köszönt be (7-4), aztán Glusica hirtelenjében két, a szaggatottról eleresztett bombája célt ért, Deli Rita azonnal időt kért, a 13. percben. A vendégszektorban elhelyezkedő 25, lila-fehérbe öltözött drukker el is kezdte éltetni kedvenceit, hangulatukat Kazai találata hűtötte, ám gyorsan egyenlítettek a lelkes látogatók.  Gjorgjijevska és Mendy volt eredményes távolabbról, majd Ishitate révén immár megnyugtató előnnyel vezetett az Alba, 12-9. Mendyt állították ki, ám Herr védései miatt nem tudott közelebb jönni az Előre. Triffa is bemutatott szép védéseket, őrizte a háromgólos különbséget a Fehérvár, sőt, növelte is.  Gidait küldték a bírók pihenni két percre, Klikovac büntetett (15-10), majd Kazai foglalt helyet a büntetőpadon, a félidei eredményt Vasilevskaya állította be, hétméteresből, 15-11.

Gjorgjijevska elsőre elszórakozta a hétméterest, egy perc múlva javított, a másik kapunál Vukajlovic villant. Herr Orsolya a saját portájáról vette be az üresen hagyott, túloldali ketrecet (17-12), majd bravúros védéseket mutatott be. Stabilizálta az ötgólos differenciát a házigazda, sőt, Májer ejtésével tovább növelte, Skaliczki időt kért, 20-14. Májer volt elemében, a túloldalon Vukajlovic ügyeskedett, majd Mihályffy kapott kétperces büntetést. Kazai szerzett ravasz gólt, aztán gidai kapott piros lapot, mert visszarántotta Kazait. Peregtek a percek, 6-7 góllal vezetett a hazai csapat, Vukajlovic  és Vasilevskaya cipelte hátán társait, közelebb jönni nem tudtak, de nem is távolodtak a viharsarkiak. 28-22-nél Skaliczki időt kért, azonban Bandelier bombái ellen nem volt ellenszer. Glusica kapta el a fonalat, Bandelier pedig tartotta a szintet, aztán három perccel a vége előtt háromra zárkózott a Békéscsaba (30-27), Deli időt kért, Sipeki pedig remekelt a kapuban. Végül megérdemelten, 32-27-re győzött a Fehérvár.

Alba FKC-EUbility Group-Békéscsaba 32-27 (15-11)

Székesfehérvár, 800 néző, vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor

Alba FKC: Herr (1) – Kazai (2), Mendy (3), BANDELIER (5), Hajduch, Piedade (3), MÁJER (5), csere: SIPEKI (kapus), Klikovac (1), GJORGJIJEVSKA(9/3), Ishitate (3), Pelczéder, Boldizsár. Edző: Deli Rita

Békéscsaba: Triffa – Bottó (1), GLUSICA (6), Gidai (1), Kovacevic (2), VASILEVSKAYA (7/3), Zöldi-Tóth, csere:  Tereny (kapus), VUKAJLOVIC (7), Mihályffy (1), Diószegi, Dukic (2), Gávai. Edző: Skaliczki László

Deli Rita: - Hullámzó mérkőzés volt, jól kezdtünk, fontos gólokat lőttünk lerohanásból, agresszíven védekeztünk, majd az ellenfél betörésekből volt eredményes és a támadójátékunk lelassult. Fordulás után ismét felgyorsultunk, voltak kiemelkedő egyéni teljesítményeink, főleg a jobbszárnyunk volt hatékony Májerrel és Gjorgjijevskával.  Megérdemelt győzelmet arattunk, örülök, hogy Klikovac győztes meccsen mutatkozott be csapatunkban.

Skaliczki László: - Nagyon gyengén kezdtünk, aztán egyenlítettünk, ám ismét rossz döntéseket hoztunk, ezáltal a házigazdák az első félidő végére jelentősebb előnyre tettek szert. Kovacevic megsérült, kiválása érzékenyen érintett bennünket. A hazaiak megérdemelten nyertek, mert a fontos pillanatokban jobb döntéseket hoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!